Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Wereldgoals en blunderende keepers op hete Champions League-avond

Mathieu Hilgersom

Gepubliceerd 22/02/2023 om 09:51 GMT+1

De Champions League bracht dinsdag weer alles wat je ervan verwacht. Volop spektakel, mooie goals, drama en veel emotie. Liverpool kreeg een pak slaag in eigen huis tegen Real Madrid (2-5) en Napoli speelde Eintracht Frankfurt van de mat (0-2). Het enige jammere van de avond was dat de spanning er voor de returns al uit lijkt te zijn.

Real Madrid viert de winst op Liverpool

Foto: Getty Images

Het hoogtepunt van de twee wedstrijden was wellicht de goal van Napoli-verdediger Giovanni di Lorenzo, al had dit vooral te maken met de voorbereidende actie van Khvicha Kvaratskhelia. De Georgiër ging de een-twee aan, nam de bal op magistrale wijze aan en had ondertussen al gezien dat Di Lorenzo op kwam stomen. Met een fraai hakje legde hij terug waarna de Italiaan de 0-2 tegen de touwen schoot.
Daarmee was de wedstrijd beslist in het voordeel van het wervelende Napoli dat Eintracht Frankfurt voortdurend overklaste. De Duitsers wisten zich geen raad met de druk van de aanvallers op de opbouw, verspeelden regelmatig de bal en brachten daarmee onbedoeld uitblinker Hirving Lozano en doelpuntenmaker Victor Osimhen in stelling.

Liverpool geeft wedstrijd uit handen

Liverpool - Real Madrid, het vervolg op de Champions League-finale van vorig jaar, zal vooral in Spanje als legendarisch worden beschouwd. De Engelsen domineerden de eerste helft, gaven echter een 2-0 voorsprong uit handen en vervolgens ook de hele wedstrijd.
Het hoogtepunt aan Engelse kant was de goal van Darwin Núñez. De Uriguyaan opende na drie minuten de score met een weergaloze bal achter zijn standbeen.

Blunderende keepers

Opvallend waren ook de blunderende keepers. Thibaut Courtois verslikte zich in de stuit, kreeg de bal ongelukkig tegen zijn knie en zette daarmee zichzelf op het verkeerde been. Mohamed Salah maakte van dit buitenkansje gebruik en zorgde voor de 2-0.
Nadat Vinícius Júnior met een fraaie actie Real Madrid terug in de wedstrijd had gebracht, kreeg hij iets later gelukkig de bal tegen zich aan toen doelman Alisson Becker onder druk van de aanvaller de bal wilde wegschieten. Het betekende de 2-2 en een kantelpunt in de wedstrijd.

Ingestudeerde vrije trap

De 2-3 van Éder Militão mocht er ook zijn. Luka Modric koos er verrassend voor om een vrije trap op randje zestien hard voor het doel langs te schieten. De Braziliaan kende deze variant ongetwijfeld van de training en zette met succes zijn hoofd tegen de bal.
Karim Benzema maakte het Spaanse feest compleet met twee treffers, waarvan de laatste de mooiste was. Met een schijnbeweging legde hij de hele defensie van Liverpool, inclusief doelman Allison, in de luren en dompelde Liverpool in rouw: 2-5.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie