Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Wonderschone treffers houden Real Madrid en Manchester City in evenwicht tijdens eerste halve finale

Menno Waebeke

Geupdate 10/05/2023 om 11:49 GMT+2

Real Madrid heeft Manchester City dinsdagavond op een 1-1 gelijkspel weten te houden. De Spanjaarden kwamen in het eigen Santiago Bernabéu nog op voorsprong door een prachtige afstandsknal van Vinícius Júnior, maar die goal werd in de tweede helft teniet gedaan door een minstens zo fraaie treffer van Kevin de Bruyne. De Belg schoot een assist van Ilkay Gündoğan kiezelhard achter Thibaut Courtois.

Kevin de Bruyne in duel met Toni Kroos.

De uitploeg begon, zonder de geblesseerde Nathan Aké, sterk aan de eerste halve finale van dit Champions League-seizoen. Real Madrid werd flink onder druk gezet door de Engelsen en kregen wat kansjes met Kevin de Bruyne en Rodri. Ook Premier League-topscorer Erling Haaland was twee keer gevaarlijk voor het doel van Thibaut Courtois.
Halverwege de eerste helft rechtte Real Madrid echter de rug en dat resulteerde ook in de eerste Madrileense kansen. Zo voorkwam de Portugese verdediger Rúben Dias met een cruciale sliding de openingstreffer van Karim Benzema. In de 36ste minuut was het echter toch raak toen Vinícius Júnior met een prachtige afstandsknal City-doelman Ederson verschalkte.

Even onvriendelijk

Kort voor rust werd het nog even onvriendelijk tussen de twee Europese grootmachten. Eerst was het de Spaanse Dani Carvajal die Jack Grealish hard tegen de boarding duwde en even later solliciteerde Toni Kroos met een harde charge op zijn landgenoot İlkay Gündoğan opzichtig naar een rode kaart. De Portugese scheidsrechter Artur Soares Dias hield het echter bij geel.

Kiezelhard schot

Na de thee ging het duel tussen Real en City gelijk op. De koploper van Engeland kreeg kansen via uitblinker De Bruyne en Real Madrid was een aantal keren gevaarlijk via Benzema en Vinícius. Na bijna zeventig minuten spelen kwam Manchester City toch nog op gelijke hoogte.
De Franse linksback Eduardo Camavinga maakte een fout in de Spaanse opbouw en via Gündoğan belandde de bal voor de voeten van De Bruyne. De Belgische middenvelder twijfelde geen moment en bracht zijn ploeg met een kiezelharde treffer naast Real Madrid.

Return in Manchester

In het slot van de wedstrijd maakte Real Madrid meer aanspraak op de voorsprong dan de bezoekers uit Manchester. Benzema kreeg een grote kans met het hoofd en in de absolute slotfase moest Ederson katachtig optreden na een prachtig afstandsschot van Aurélien Tchouaméni.
Doelpunten vielen er in die laatste minuten niet meer en dus kunnen Manchester City en Real Madrid zich opmaken voor een zinderende return in het Etihad Stadium. De terugwedstrijd tussen de twee ploegen staat op woensdag 17 mei op het programma.