Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | City en Real Madrid strijden vanavond in Manchester om finaleplek tegen Inter

Maurits ten Kate

Geupdate 17/05/2023 om 11:17 GMT+2

Een affiche waar iedereen na de remise van vorige week naar uitkijkt. Goals van Vinicius Junior en Kevin de Bruyne zorgde ervoor dat Real Madrid en Manchester City elkaar vorige week in evenwicht hielden en vanavond staat de return op het programma in het Etihad Stadium in Manchester. Kan Real Madrid de titelverdediging in leven houden of gaan we City tegen Inter Milan zien in de finale?

Kevin De Bruyne (l.) im Duell mit Antonio Rüdiger

Foto: Getty Images

Twee geweldige goals van Vinicius Junior en Kevin de Bruyne zorgden er vorige week voor dat de return van vanavond nog helemaal open ligt.
De winnaar tussen deze twee Europese grootmachten mag het in de finale in Istanbul gaan opnemen tegen Inter Milan, dat gisteren stadsgenoot AC Milan over de knie legde. Over twee duels was het blauw-zwarte deel van Milan met 3-0 te sterk.
Voor Real Madrid zou het de tweede finale in twee jaar zijn. Vorig seizoen was de Koninklijke in het Stade de France met 1-0 te sterk voor Liverpool. Manchester City stond in 2021 voor het laatst in de finale toen het in Estádio do Dragão met 1-0 verloor van Chelsea.

Nathan Aké

Helaas komt het duel voor Nathan Aké net wat te vroeg. De Nederlander moest het duel in de Spaanse hoofdstad vorige week ook al aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure die hij opliep tijdens het competitieduel met Leeds United (2-1).
Trainer Pep Guardiola maakte gisteren bekend dat de verdediger niet tot de wedstrijdselectie behoort. Op Aké na zijn alle sterkhouders van City fit voor het duel met veertienvoudig winnaar Real.
Carlo Ancelotti kan bij Real beschikken over een volledige fitte selectie en dus zien we vanavond ook wederom het duel tussen ongetwijfeld de twee beste spitsen ter wereld: Karim Benzema en Erling Haaland.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie