Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Dapper Feyenoord nipt onderuit tegen Atlético

Douwe de Vries

Gepubliceerd 04/10/2023 om 21:01 GMT+2

Een sterk en dapper spelend Feyenoord heeft de tweede Champions League-wedstrijd tegen Atlético nipt verloren. De Rotterdammers kwamen twee keer op voorsprong, maar het spitsenduo Griezmann-Morata was weer eens ongenadig. In het Metropolitano werd het 3-2.

Feyenoord verloor nipt in Madrid

Foto: Getty Images

In de voorbeschouwingen op deze wedstrijd ging het vooral over een strijd buiten het veld. Daar waar de spelers ook niet zoveel mee van doen hebben: Diego Simeone versus Arne Slot. Tot vervelens toe werden beelden laten zien van de vriendschappelijke Feyenoord- Atlético uit 2021. De Spanjaard en nuchtere Nederlander kregen het met elkaar aan de stok. Simeone had tegenover RTL 7-verslaggever Marcel Maijer weinig zin om terug te blikken op dat incident. “Ik weet niet meer precies waarom, maar ik weet nog wel wat hij zei. Hij zei dat ik gefrustreerd was en erg snel boos werd. Ik zou zoiets zelf nooit over een collega zeggen.”

Brutaliteit

Gelukkig was het vanavond tijd voor het affiche waar de nodige verwachtingen van waren: Atlético-Feyenoord. De Rotterdammers zijn de laatste weken in goede vorm, en winnen hun wedstrijden met ruime cijfers. Door thuiswinst op Celtic (2-0) staat het zelfs eerste in de groep. De Madrilenen speelden in hun eerste groepswedstrijd op het nippertje gelijk tegen Lazio Roma (1-1). De ploeg van Simeone heeft in de Spaanse competitie de stijgende lijn te pakken. Het won de laatste vier wedstrijden. Een clash tussen twee in vorm zijnde ploegen stond om kwart voor zeven op het programma.
Waar twee weken geleden tegen Celtic nog veel zenuwen waren bij de Europees onervaren ploeg, was daar in het Metropolitano geen enkele sprake van. Vanaf de start speelde de landskampioen dapper en brutaal. Na zeven minuten al viel de verdiende openingstreffer. Een heerlijk steekpassje van Quinten Timber werd op waarde geschat door de in de basis startende Ayase Ueda. Via het been van Hermoso verdween de bal in het doel voor 0-1. De brutaliteit van Feyenoord werd onderstreept met een poging vanaf de middenlijn van Zerrouki. De bal zeilde maar net over keeper Oblak heen.

Meest ongunstigste moment

Een paar minuten later stond het uit het niets 1-1. Saul stond overduidelijk buitenspel, maar in de nieuw ontstane situatie niet hinderlijk volgens de arbitrage. Daarna hervond de thuisploeg -onder aanvoering van het publiek- weer het voetbalvuur. Via Trauner en de paal werd het ternauwernood geen 2-1 voor Atlético. Feyenoord herpakte in het vervolg de regie weer, en kwam via notabene Hancko op voorsprong. In twee instanties wist hij uit de corner raak te schieten. Een ideale uitgangspositie voor de rust.
Op het meest ongunstigste moment dook Griezmann op voor 2-2. Ongelukkig kwam de bal bij de Fransman terecht, maar de manier waarop de vice-wereldkampioen de bal afrondde was van grote klasse. Feyenoord kon in de tweede helft dus weer opnieuw beginnen, en was de klap van de gelijkmaker nog niet te boven. Uit een perfecte voorzet van Molina tikte Morata binnen voor 3-2. Daarna was het opnieuw weer een heerlijke partij voor de neutrale toeschouwer. Feyenoord kreeg diverse mogelijkheden op 3-3, maar Oblak stond een aantal keer fraai in de weg. Door de nipte nederlaag staat Feyenoord nu tweede in de poule. Lazio en Celtic komen later vanavond nog in actie.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie