Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | AC Milan en Franse tienersensatie helpen Paris St Germain naar achtste finale

Sander Grasman

Gepubliceerd 14/12/2023 om 00:10 GMT+1

PSG balanceerde op de rand van uitschakeling, maar dankzij Warren Zaïre-Emery en een overwinning van AC Milan op Newcastle gaan ze alsnog door. In twee aantrekkelijke wedstrijden vol kansen maakten de vier teams Groep F er een waar voetbalfeest van. De club van Tijjani Reijnders mag zich opmaken voor de Europa League.

Warren Zaire-Emery schiet PSG naar volgende ronde van de Champions League.

Foto: Getty Images

Het mocht een wonder heten dat Borussia Dortmund en Paris St Germain in de eerste helft niet tot scoren kwamen. Vooral de Fransen waren een paar keer, maar zagen een schot van Bradley Barcola op de pala uiteenspatten, terwijl Niklas Sule op fantastische wijze Kylian Mbappe van het scoren afhield.
Kort na de thee leidde Achraf Hakimi al na vijf minuten met kostbaar balverlies een doelpunt van de Duitsers in. Niclas Fullkrug behield het overzicht, legde terug op Karim Adeyemi, die slim positie had gekozen en de bal naar de verre hoek dirigeerde.

SPEKTAKEL

Omdat Joelinton in diezelfde pool Newcastle United thuis op voorsprong had gebracht, had PSG op dat moment twee goals nodig om door te bekeren in de Champions League en die kwamen er ook.
Eerst bracht het eigen wonderkind Zaïre-Emery de ploeg in Dortmund op gelijke hoogte, waarna Christian Pulisic en Samuel Chukwueze voor een Milanese verrassing zorgden in Noord-Engeland.
Daarmee gaat PSG met Borussia Dortmund door naar de achtste finale van de Champions League, terwijl Milan haar Europese avontuur voortzet in de Europa League. Newcastle United is net als Manchester United een dag eerder klaar in Europa.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot schaatsen en van judo tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie