Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Nederland heeft ook in 2025/26 twee rechtstreekse Champions League-tickets dankzij verliezende Portugezen

Dave Kornuyt

Geupdate 13/03/2024 om 10:40 GMT+1

Nederland heeft ook in het seizoen 2025/2026 recht op twee tickets voor de groepsfase van de Champions League. De derde plaats geeft recht op de voorrondes van het miljoenenbal. Doordat Porto dinsdagavond verloor van Arsenal kan Portugal Nederland dit seizoen niet meer inhalen op de coëfficiëntenranking.

Pepe en Diogo Costa

Foto: Getty Images

Arsenal had er strafschoppen voor nodig om aanvoerder Pepe en zijn Portugese teammakkers te verslaan, maar slaagde daarin door twee puike reddingen van doelman Raya. Zelf miste de Londenaren niet en zo werd een kwartfinaleplaats een feit.
Niet alleen voor Porto was dit slecht nieuws, maar voor heel voetbalminnend Portugal. Overgebleven clubs Sporting en Benfica zijn dit seizoen niet meer in staat het grote gat van zes punten met Nederland op de coëfficiëntenranglijst te overbruggen. Zelfs niet als de twee clubs uit Lissabon blijven winnen en pas tegen elkaar spelen in de finale.
picture

Pepe.

Foto: Getty Images

FRANKRIJK NIET VER WEG

Dankzij de verslagen Portugezen gaan de nummers 1 en 2 van de Eredivisie ook volgend jaar direct naar de Champions League en pakt de nummer 3 een plek in de voorrondes van het toernooi. In theorie kan Nederland dit seizoen zelfs Frankrijk nog inhalen voor drie directe plaatsen.
Dat lijkt overigens zeer onwaarschijnlijk met PSG nog in de Champions League, want het gat bedraagt drie volle punten. PSV en Ajax verdedigen de Nederlandse eer nog in Europa. Woensdagavond kan PSV veel punten pakken door Dortmund uit te schakelen en Ajax staat voor een zware klus in Birmingham tegen Aston Villa in de Conference League.
1. Engeland 101,928
2. Spanje 87,239
3. Italië 85,855
4. Duitsland 82,767
5. Frankrijk 64,997
6. Nederland 61,300
7. Portugal 55,482

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van wintersporten tot judo volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie