Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

ECL | Voorbeschouwing - AZ treft met Lazio eindelijk een serieuze uitdager

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 07/03/2023 om 13:44 GMT+1

Omdat stadsgenoot AS Roma donderdagavond in het Stadio Olimpico speelt, treffen Lazio en AZ elkaar dinsdagavond al in de achtste finales van de Conference League. Bij Lazio ontbreekt topscorer Ciro Immobile. Coach Pascal Jansen en aanvoerder Jordy Clasie zien ‘zeker kansen’ tegen de favoriet.

Vangelis Pavlidis maakte dit seizoen al vijf doelpunten in de Conference League.

Foto: Getty Images

Tekst: Douwe de Vries
AZ overleefde afgelopen najaar een groep met Dnipro, Apollon en Vaduz. Het eindigde als groepswinnaar met vijftien punten. Lazio daarentegen stroomt uit de Europa Leaguegroep met Feyenoord. Door een knotsgekke ontknoping in november is de ploeg uit Rome veroordeeld tot de derde Europese clubcompetitie.

Sarri geen fan van Feyenoord-supporters

De markante coach Maurizio Sarri blikte op de persconferentie nog eens terug op de fatale ontmoeting in De Kuip. “Nederland heeft altijd goede teams met goede vleugelspelers gehad. Het enige wat ik niet leuk vind aan het Nederlandse voetbal, zijn de supporters van Feyenoord.”
Sarri doelde daarmee op de bekers bier en zelfs een katheter die hij naar zich toegegooid kreeg in Rotterdam vanuit het publiek. De Lazio-trainer noemde De Kuip na afloop een 'bolgia', wat vertaald kan worden als psychiatrisch ziekenhuis.

Blessures bij AZ

Verder noemde de oefenmeester de Italiaanse en Nederlandse competitie ‘gelijkwaardig aan elkaar’. Toch lijkt Lazio favoriet voor dit affiche. Zo zei ook Jordy Clasie gedurende het vaste perspraatje.
“Lazio is een grote naam en speelt thuis. Maar we focussen ons vooral op onszelf. Voor veel jonge spelers van AZ is het ook de eerste keer zo’n wedstrijd”, aldus Clasie.
Hij doelde daarmee op de blessuregolf binnen de Alkmaarse selectie, dat maakt dat veel nieuwe spelers hun Europese opwachting maken. Zo ontbreken nog altijd de met blessures kampende Bazoer, Beukema, Martins Indi, Vanheusden, Westerveld en De Wit.
picture

Ciro Immobile ontbreekt bij Lazio.

Foto: Eurosport

Immobile

Voor hen in de plaats komen onder andere de talenten Wouter Goes, Rome-Jayden Owusu-Oduro en Lewis Schouten. Bij Lazio is spits Immobile er dus sowieso niet bij. Zijn blessure is aan het rechterdijbeen. Hij liep deze kwetsuur op in het verrassend met 1-0 gewonnen duel met koploper Napoli.
Qua vorm ontlopen de ploegen uit Rome en Alkmaar elkaar niet veel. Zowel Lazio als AZ won de laatste twee competitieduels. De aftrap van het duel is om 18:45 uur.
Vermoedelijke opstelling Lazio: Maximiano; Marusic, Casale, Romagnoli, Lazzari; Milinkovic-Savic, Cataldi, Luis Alberto; Felipe Anderson, Pedro, Zaccagni.
Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Goes, Kerkez; Reijnders, Clasie, Mijnans; Odgaard, Pavlidis, Karlsson.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie