Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Conference League | Fenerbahçe van Tadić en Oosterwolde houdt schade beperkt in Griekenland, Villa slaat eerste slag

Douwe de Vries

Geupdate 11/04/2024 om 23:30 GMT+2

Met een 3-2 nederlaag tegen Olympiacos is het Fenerbahçe van Dusan Tadić en Jayden Oosterwolde genadig weggekomen. Na een uur spelen keken de Turken tegen een 3-0 achterstand aan. Oud-Ajacied Tadić schoot eerst raak uit een strafschop, waarna Irfan Can Kahveci de 3-2 nog eens maakte. Er is nog alles om voor te spelen tijdens de return. Later op de avond won Villa met 2-1 van Lille

Dusan Tadić in actie tijdens het Europa League-duel met Olympiacos

Foto: Getty Images

Het Turks-Griekse onderonsje was de 18.45 uur-wedstrijd. Net als Plzen tegen Fiorentina dat roemloos in 0-0 eindigde. In Athene was er aan vermaak en spektakel geen gebrek. Aan de hand van oudgediende Edin Džeko stichtte de uitploeg genoeg gevaar. Maar telkens als Fenerbahçe dacht het overwicht ook daadwerkelijk om te kunnen zetten in een doelpunt, was daar het effectieve Olympiacos.
Maar ook waren het flinke blunders in de opbouw die de doelpunten van de Grieken inleidden. Kostas Fortounis, Stevan Jovetic en Chiquinho wisten na individuele fouten doelman Dominik Livakovic te verschalken. De normaal weergaloze Kroatische keeper die vanavond ook bepaald niet thuis gaf. 3-0 en het tweeluik leek zo goed als beslist. Maar daar dachten Dusan Tadić vanaf de stip en Irfan Can Kahveci dus anders over. Het weer eens in vol opspraak gekomen Fenerbahçe kan een Europese opleving goed gebruiken. Helaas zal dat zonder Oosterwolde moeten in de return: hij verliet het veld per brancard.

Conference League-niveau

Aston Villa liet een paar weken geen spaan heel van Ajax. In de Premier League maakt het een uitzonderlijk goed seizoen door en lijkt de club eindelijk eens Champions League te mogen spelen. Vanavond sloeg de ploeg van Unai Emery de eerste slag tegen Lille. Een snel doelpunt van Ollie Watkins in de 13e minuut betekende 1-0. De 2-0 ontstond eveneens uit een corner, waarbij Leon Bailey zijn mislukte voorzet door John McGinn tot doelpunt werd gepromoveerd. Lille deed nog wel iets terug na eerst een doelpunt van Gabriel Gudmundsson afgekeurd zien te worden: in de 84e minuut kopte Bafode Diakite raak.
picture

Aston Villa-coach Unai Emery tijdens de wedstrijd tegen Lille

Foto: Getty Images

De andere ontmoeting deze avond was van een waar Conference League-niveau. Mindere goden Club Brugge en PAOK deden zuinigjes aan: toch was het Club Brugge dat door een vroege goal van Hugo Vetlesen minimaal wist te winnen.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel