Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UECL | Stuntploeg uit Faeröer schrijft opnieuw historie en pakt punt tegen Lille

Friso Moison

Geupdate 07/10/2023 om 10:04 GMT+2

Een team uit Faeröer heeft donderdag geschiedenis geschreven. Kĺ Klaksvík werd de eerste club van de eilandengroep die een punt pakt in de groepsfase van een Europees toernooi. De ploeg zorgde voor een grote stunt door in de Conference League thuis met 0-0 gelijk te spelen tegen Lille OSC.

KÍ Klaksvík/Twitter

Foto: Twitter

Op de Faeroer-eilanden was het vooral Lille dat de bal had. De Fransen hadden maar liefst zeventig procent balbezit, maar slaagde er niet in om een schot op doel te lossen. Uiteindelijk kon Klaksvík ook in de slotfase vrij gemakkelijk standhouden.
Het was trouwens niet de eerste keer dat de club uit Faeröer dit seizoen geschiedenis schreef. In augustus was Klaksvík al de eerste club van de Schapeneilanden die zich plaatste voor een Europees hoofdtoernooi. De eilandbewoners deden dat toen door de derde voorronde van de Champions League te halen, waardoor ze verzekerd waren van plaatsing voor de Conference League.
In de voorronde van de Champions League was Klaksvík dicht bij een stunt tegen Molde FK, maar de ploeg werd uiteindelijk na verlenging uitgeschakeld door de Noren. In de play-offs van de Europa League waren de Moldaviërs van Sheriff Tiraspol te sterk, waardoor de semiprofs nu uitkomen in de groepsfase van de Conference League. De kampioen van Faeröer staat nu derde in een poule met verder Slovan Bratislava en Olimpija Ljubljana.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie