Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCL | Legia-supporters raken na rellen in Alkmaar ook slaags met Britse politie – Drie agenten gewond

Friso Moison

Geupdate 01/12/2023 om 11:25 GMT+1

Supporters van Legia Warschau hebben zich donderdag voor het Conference League-duel tegen Aston Villa opnieuw van hun slechtste kant laten zien. Een kleine twee maanden na de rellen rond het duel tegen AZ raakten in Birmingham drie Engelse agenten gewond.

Legia

Foto: Getty Images

De agenten raakten gewond toen ze voorafgaand aan de wedstrijd op Villa Park door aanhangers van Legia werden bekogeld met zwaar vuurwerk. Vervolgens besloten de lokale autoriteiten geen Poolse fans toe te laten in het stadion, waardoor het uitvak leeg bleef tijdens het door de thuisclub 2-1 gewonnen duel. In totaal werden 39 mensen aangehouden.
Legia zocht de schuld van de ongeregeldheden niet bij haar eigen fans. “We zijn teleurgesteld over de houding van de gastheren”, vertelde een woordvoerder van de club. “Aston Villa heeft niet voldaan aan de Europese eisen, namelijk het beschikbaar stellen van 5 procent van de stadioncapaciteit.”

Legia-speler vervolgd

Begin oktober was het in Alkmaar ook al raak. Toen zochten supporters van de Poolse club de confrontatie met de Nederlandse politie in aanloop naar de wedstrijd tegen AZ en raakte een ME’er bewusteloos. Na het duel bleef het onrustig. Legia-spelers Radovan Pankov en Josué Pesqueria werden opgepakt voor het verwonden van een AZ-steward.
Deze week werd bekend dat Pankov door het Openbaar Ministerie wordt vervolgd voor (poging tot) zware mishandeling. Het onderzoek naar zijn teamgenoot Pesqueira loopt nog.
Over twee weken speelt AZ het laatste groepsduel, uit tegen Legia. Vanwege de gebeurtenissen in Alkmaar is besloten dat AZ-fans niet mee mogen reizen naar de wedstrijd in Warschau. Als AZ wint, overwintert de huidige nummer drie uit de Eredivisie in de Conference League. Voor Legia volstaat een gelijkspel.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot judo volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie