Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UECL | Trainer Zrinjski Mostar vindt dat spelers fors moeten worden beloond na comeback tegen AZ

Mathieu Hilgersom

Geupdate 22/09/2023 om 15:50 GMT+2

Als het aan Krunoslav Rendulic ligt, krijgen zijn spelers een forse beloning na de bizarre overwinning in de Conference League op AZ. De trainer van Zrinjski Mostar pleit voor een drievoudige premie nadat zijn ploeg donderdag een 0-3 achterstand omboog in een 4-3 zege. "Het zijn helden."

Zrinjski Mostar viert de zege met zijn fans

Foto: Eurosport

In Nederland lag de focus na het verlies er vooral op hoe AZ een ogenschijnlijk veilige marge van drie wist te verspelen. Na goals voor rust van Myron van Brederode, Sven Mijnans en Dani de Wit leek er immers niets aan de hand voor de Alkmaarders.
Daarentegen zijn de media in Bosnië vooral lyrisch over de vechtlust van de nationale kampioen. Zrinjski Mostar won als eerste Bosnische club ooit een groepswedstrijd in Europa.

Op een voetstuk

Rendulic voedde deze berichten door zijn spelers op een voetstuk te plaatsen. "Het zijn helden. Het is heel bijzonder om van een 0-3 achterstand terug te komen", sprak hij na afloop van het duel tegen diverse media. "Zeker omdat we niet tegen een of ander klein dorpsclubje speelden."
De trainer vindt dat zijn spelers een extra premie verdienen. "Normaal krijgen ze een goede financiële beloning na een Europese overwinning. Ik vind dat ze deze nu keer drie moeten krijgen. De jongens verdienen het. Het is aan de clubleiding, maar ik ga ervan uit dat zij flink in de buidel tasten."

Uitlichten

Rendulic voelde er niets voor om spelers van Zrinjski Mostar uit te lichten. Ook Zvonomir Kozulj die zowel de eerste als de laatste treffer maakte, kreeg van hem geen speciale vermelding. "Al mijn spelers hebben karakter getoond. Ze gaven niet op. Dat heeft ze deze mooie overwinning gebracht."

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie