Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EL | Woedende AS Roma-supporters belagen scheidsrechter Anthony Taylor op vliegveld van Boedapest

Sander Grasman

Geupdate 02/06/2023 om 13:25 GMT+2

Woedende AS Roma-supporters hebben op het vliegveld van Boedapest hun frustratie gebotvierd op scheidsrechter Anthony Taylor en zijn familie. Zij volgden daarmee het voorbeeld van hun coach José Mourinho, die direct na de wedstrijd al de Brit opwachtte in de parkeergarage van het stadion.

Anthony Taylor wordt belaagd door boze Roma-spelers

Foto: Getty Images

Anthony Taylor en zijn familie werden op het vliegveld van Boedapest aangevallen door een groep woedende Italianen. Op beelden die werden gedeeld op sociale media is te zien hoe ze werden uitgescholden, bespuugd en dat er zelfs een stoel door de lucht vloog, die gelukkig opgevangen kon worden door een van de beveiligers.
Woensdagavond leidde de Brit de Europa League-finale tussen Roma en Sevilla, die uiteindelijk na strafschoppen gewonnen werd door de Spanjaarden. De nederlaag is in het Italiaanse kamp duidelijk slecht gevallen en vooral de scheidsrechter moet het ontgelden.

MOURINHO

Met zijn armen om zijn zichtbaar doodsbange dochter wordt Taylor door een menigte schreeuwende en duwende Roma-supporters geleid. Vlak voordat hij door een deur wordt afgevoerd, vallen er rake trappen en klappen en belandt er zelfs een stoel op een van de beveiligers.
Na afloop van de wedstrijd had José Mourinho zijn achterban al het slechte voorbeeld gegeven. De woedende Portugees wachtte de arbiter namelijk in de parkeergarage op om hem eens flink de huid vol te schelden. “Je bent een schande”, riep de coach de Brit onder meer na.
UEFA wacht nog met eventuele sancties tot zij de officiële rapporten over de wedstrijd en alles er omheen heeft ontvangen. Daarbij wordt ook gekeken naar het voorval in de garage en het door de Portugese coach vertoonde gedrag.

JOL

De Britse scheidsrechtersorganisatie PGMOL heeft inmiddels wel al haar steun uitgesproken voor Taylor: "We zijn geschokt door wat er is gebeurd", valt er te lezen in een statement.
De Brit kreeg in De Telegraaf ook bijval van oud-scheidsrechter Dick Jol, die het gedrag van Mourinho veroordeelde. "Als zo’n bekende trainer als Mourinho tekeergaat tegen een arbiter, dan zie je dat dat overslaat naar het publiek. Trainers en spelers die scheidsrechters belagen, moeten beseffen dat ze een voorbeeldfunctie hebben", houdt de Hagenaar Mourinho gedeeltelijk verantwoordelijk voor wat er gisteren plaatsvond.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie