Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nations League | Oranje speelt in Rotterdam eerst tegen Kroatië

Mathieu Hilgersom

Geupdate 25/01/2023 om 11:16 GMT+1

Het Nederlands elftal speelt tijdens de Final Four in de Nations League eerst tegen Kroatië, heeft de loting in Nyon uitgewezen. Dit duel vindt plaats op woensdag 14 juni in Rotterdam. Daarna wacht Spanje of Italië in de finale of troostfinale. Deze ploegen treffen elkaar op donderdag 15 juni in Enschede in de andere halve finale.

Het Nederlands elftal

Foto: Getty Images

De finale is op zondag 18 juni in De Kuip. Eerder op de dag vindt in de Grolsch Veste in Enschede de troostfinale plaats. De Johan Cruijff ArenA en het Philips Stadion zijn niet beschikbaar voor het eindtoernooi.

Final Four

Het Nederlands elftal plaatste zich voor de Final Four door eerste te worden in een groep met België, Polen en Wales. Oranje won vijf van de zes wedstrijden, waaronder twee keer tegen onze zuiderburen (1-4 en 1-0). Alleen Polen bezorgde Nederland puntverlies.
Van de tegenstanders in de Final Four maakte Kroatië de meeste indruk op het afgelopen WK. De ploeg eindigde als derde en schakelde in de kwartfinale na strafschoppen Brazilië uit. Spanje verloor verrassend in de achtste finale tegen Marokko vanaf de stip. Europees kampioen Italië was de grote afwezige in Qatar.
Nederland strandde in de kwartfinale na een thriller tegen de uiteindelijke wereldkampioen Argentinië. Oranje kwam dankzij twee treffers van Wout Weghorst terug van 2-0 tot 2-2, maar verloor na strafschoppen.

Derde keer

De Nations League vindt voor de derde keer plaats. In 2019 ging de winst naar Portugal, twee jaar later zegevierde Frankrijk. Nederland heeft voor de tweede keer de Final Four bereikt.
In 2019 verloor Oranje de finale van gastland Portugal. Ook toen was Ronald Koeman de bondscoach.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie