Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nations League | Oranje treft Duitsland, Hongarije en Bosnië en Herzegovina - Dit is het programma en speelschema

Menno Waebeke

Geupdate 09/02/2024 om 11:03 GMT+1

Oranje bereidt zich langzaam voor op het EK in Duitsland, maar kan zich ook al heel voorzichtig richten op de vierde editie van de Nations League. Nederland kent namelijk zijn tegenstanders in de groepsfase. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman neemt het op tegen Duitsland, Hongarije en Bosnië en Herzegovina. Ook het speelschema van het toernooi is reeds bekend.

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk.

Foto: Getty Images

Oranje mag zeker niet klagen over de loting. Door de vierde plaats in de meest recente editie werd het Nederlands elftal samen met Spanje, Kroatië en Italië ingedeeld in pot 1. Oranje had uit de andere potten dus ook België, Portugal of Frankrijk kunnen treffen.
Bondscoach Ronald Koeman is dan ook tevreden met de loting. "Het had slechter gekund. Onze groep is interessant, maar het wordt absoluut geen makkie. Je moet elk land serieus nemen. In de twee eerdere edities hebben we de Final Four gehaald. Daar streven we nu weer naar", reageert hij op de site van Ons Oranje.
picture

Oud-voetballer Juan Mata verzorgde de loting in Parijs.

Foto: Getty Images

Oude bekende

Nederland kent Duitsland inmiddels vrij goed. Oranje kwam Die Mannschaft in 2018 tegen tijdens de eerste editie van de Nations League. In de Johan Cruijff ArenA won de ploeg in de eerste periode onder Koeman met 3-0. In die groepsfase werd later ook Frankrijk verslagen.
De laatste keer dat de twee landen elkaar troffen was op 29 maart 2022 in een oefenduel. Thomas Müller opende de score, maar Steven Bergwijn zorgde in de tweede helft voor de 1-1-eindstand. De laatste nederlaag van Oranje tegen Duitsland dateert uit 2019, tijdens de EK-kwalificatie.

Terug naar 2013

Waar we Duitsland de afgelopen jaren vaak tegenkwamen, is Bosnië en Herzegovina een stuk onbekender voor Oranje. Onder bondscoach Frank de Boer zaten we wel al eens met de Bosniërs in de groepsfase van de Nations League. Thuis werd met 3-1 gewonnen, in Zenica bleef het 0-0.
Voor de laatste keer dat Nederland en Hongarije tegen elkaar speelden moeten we nog veel verder terug. In oktober 2013 won Oranje met liefst 8-1 van de Hongaren. Robin van Persie was goed voor een hattrick en ook Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Kevin Strootman en Jeremain Lens waren trefzeker.
Tijdens dat duel in de WK-kwalificatie maakt Van Persie zijn 40ste en 41ste doelpunt voor Oranje. De oud-spits van Feyenoord, Arsenal en Manchester United werd daarmee all-time topscorer van het Nederlands elftal. Een titel die hij tot de dag van vandaag met 50 treffers nog mag dragen. Memphis Depay komt met 44 wel steeds dichterbij.

Programma

Vrijdagochtend werd ook het speelschema voor Oranje bekendgemaakt. De eerste wedstrijd van de groepsfase is op zaterdag 7 september. Oranje speelt dan in Nederland tegen Bosnië en Herzegovina. Drie dagen later ontvangt het Nederlands elftal Duitsland.
  • 7 september: Nederland - Bosnië en Herzegovina
  • 10 september: Nederland - Duitsland
  • 11 oktober: Hongarije - Nederland
  • 14 oktober: Duitsland - Nederland
  • 16 november: Nederland - Hongarije
  • 19 november: Bosnië en Herzegovina - Nederland

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot waterpolo volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie