Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nations League | Oranje ook in troostfinale onderuit, Italië is maatje te sterk voor ploeg Koeman

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 18/06/2023 om 17:22 GMT+2

Het eindtoernooi van de Nations League in eigen land is voor het Nederlands Elftal uitgelopen op een compleet debacle. Nadat de halve finale met 2-4 na verlengingen werd verloren tegen Kroatië, was in de troostfinale Italië met 2-3 te sterk in de Grolsch Veste in Enschede. Bondscoach Ronald Koeman kreeg in bijna vier interlands evenveel goals tegen als voorganger Louis van Gaal in twaalf.

Aanvoerder Virgil van Dijk maakte opnieuw geen goede beurt in de Oranje-verdediging

Foto: Eurosport

Na een teleurstellende halve finale tegen Kroatië, buiten een leuke eerste helft had het Nederlands Elftal niets in te brengen tegen Modric en co, was het tijd voor de troostfinale. In de Grolsch Veste troffen de oranjehemden La Squadra Azzurra van Roberto Mancini.
Ook tegen de Italianen ging het al snel mis: na enkele minuten maakte linksback Federico Dimarco op fraaie wijze de 0-1 en even later verdubbelde middenvelder Davide Frattesi de voorsprong voor de in het wit gehulde Italianen.

Van Dijk weer niet op afspraak

Ondanks een niet te missen kans van Cody Gakpo gingen de ploegen met een 0-2 stand de catacomben in. Ook vlak na rust kwam de voorhoedespeler van Liverpool van dichtbij niet tot scoren. In de 68ste minuut was het na lang aandringen wel raak; Steven Bergwijn werkte na een schijnbeweging de bal met links achter Gianluigi Donnarumma.
Even later wist Federico Chiesa het verschil echter weer op twee doelpunten te brengen; na een counter kwam de linksbuiten in een één-op-één-situatie te staan tegen Virgil van Dijk. Zoals vaker besloot de aanvoerder van het Nederlands elftal niet bepaald in te grijpen, waardoor de 1-3 niet meer te voorkomen was.
Even leek een tweede comeback voor Nederland in de maak, maar Wout Weghorst stond buitenspel bij een vrije trap van Teun Koopmeiners en zijn goal uit de scrimmage telde niet. Even later werd het alsnog 2-3, nadat Georginio Wijnaldum scoorde op aangeven van Joey Veerman. In het vervolg kon Nederland echter niet meer aandringen, het doelpunt van Wijnaldum bleek een eretreffer.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van Formule 1 tot veldrijden en van voetbal tot darts volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie