Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nations League | "Het leek alsof we een uitwedstrijd speelden" - Kroaten luider dan Nederlanders

Pim Verhoeven

Geupdate 15/06/2023 om 15:15 GMT+2

Nederland verloor de halve finale van de Nations League met 2-4 nadat de Kroaten sterk terug kwamen in de verlenging van de wedstrijd. Oranje was 31 wedstrijden ongeslagen in De Kuip. "Het is zonde dat het over is, maar het moest een keer gebeuren", waren de woorden van Frenkie de Jong na de wedstrijd.

Virgil van Dijk at the Nations League

Foto: Getty Images

De laatste wedstrijden van de Nations League worden gespeeld op Nederlandse bodem. Toch voelde het volgens bondscoach Ronald Koeman niet zo: "Al moet ik zeggen dat het vandaag niet helemaal voelde als een wedstrijd in eigen land."

Uitwedstrijd

Ook was de aanvoerder Virgil van Dijk onder de indruk van het lawaai dat de Kroaten maakten: "Het leek wel alsof we een uitwedstrijd speelden. Tuurlijk gaat de verdeling van de tickets bij zo'n Europees toernooi anders dan bij de thuiswedstrijden die we hier normaal spelen. Dat is vandaag wel gebleken."

Finale

De finale van de Nations League staat zondag om 20:45 uur op het programma. Dan mag Kroatië het opnemen tegen Spanje of Italië in De Kuip. De wedstrijd om te bepalen welke van de twee Europese grootmachten naar de finale gaat wordt vanavond (donderdag) gespeeld. De B-finale van Nederland, tegen de verliezende partij van vanavond, staat zondagmiddag op het programma om 15:00 uur in de Grolsch Veste.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie