Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nations League | Ronald Koeman maakt met Justin Bijlow keuze voor doelman bekend

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 13/06/2023 om 16:32 GMT+2

Justin Bijlow is tijdens de Nations League Finals de eerste doelman van het Nederlands elftal. Ronald Koeman maakte dit dinsdag bekend tijdens de persconferentie. Dit betekent dat Mark Flekken en Andries Noppert genoegen moeten nemen met een reserverol.

Justin Bijlow is de eerste doelman bij Oranje

Foto: Getty Images

Koeman wilde nog weinig kwijt over de basisopstelling voor de wedstrijd tegen Kroatië op woensdag, maar vertelde met Bijlow wel zijn keuze voor de doelman. Mocht de halve finale in Rotterdam uitdraaien op strafschoppen, laat hij vermoedelijk ook de Feyenoord-goalie op doel staan.
"Ik ben er geen voorstander van om van keeper te wisselen wanneer er een penaltyserie komt. Dat doe je alleen wanneer er een groot verschil is tussen de een en de ander", vertelde Koeman die eraan toevoegde dat zijn ploeg klaar is voor dit scenario. "Wij hebben er deze week veel op getraind."

Opsteker

De keuze van de bondscoach is een opsteker voor Bijlow die een deel van het kampioensjaar in Rotterdam moest missen vanwege een polsblessure. De keeper was echter net op tijd hersteld voor het einde van het seizoen en dus ook voor de ontknoping in de Nations League.
Bijlow staat vooralsnog op zes interlands. De laatste keer was op 13 november 2021 toen Nederland in Montenegro bleef steken op 2-2. Tijdens de laatste twee Oranjeduels stond Jasper Cillessen op doel, die voor de Nations League Finals buiten de selectie is gelaten. Noppert keepte tijdens het WK.

Blij met voorbereiding

De bondscoach is blij met de voorbereiding richting het duel met de Kroaten. "We hebben meer tijd met elkaar doorgebracht dan tijdens een normale kwalificatieperiode, al waren we niet altijd compleet. We hebben daardoor ook accenten kunnen leggen."
Bovendien wil hij met zijn ploeg iets recht te zetten na de interlandperiode in maart toen Nederland met 4-0 verloor van Frankrijk en tegen Gibraltar een povere 3-0 neerzette. "Dat paste niet met wat wij willen, wie we zijn en hoe we willen spelen. Ik ben optimistisch dat we ten opzichte van toen stappen hebben gezet."

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie