CL Vrouwen | Finale in Eindhoven tussen Barcelona en Wolfsburg met Nederlandse inbreng

Dave Kornuyt

Geupdate 02/05/2023 om 16:41 GMT+2

Een primeur in de Champions League voor vrouwen met een finale in Eindhoven. Op 3 juni staat Barcelona tegenover Wolfsburg in het Philips Stadion, met Nederlandse inbreng aan Duitse zijde.

Jill Roord trifft mit dem VfL auf Arsenal

Maandagavond won Wolfburg in een zenuwslopende wedstrijd van topfavoriet Arsenal door in de verlenging de beslissende 3-2 te maken in een volgepakt Emirates Stadium in Londen.
Een zwaargehavend Arsenal, sterspelers Miedema en Mead herstellen van zware blessures, kwam eerst nog op voorsprong via Stina Blackstenius op aangeven van Victoria Pelova. Vlak voor rust maakte Jill Roord met een prachtige inzet vanaf de zestien tegen haar oude club gelijk.
In de tweede helft leek Arsenal al snel op voorsprong te komen, maar zag de VAR ingrijpen wegens buitenspel. Wolfsburg-aanvoerder Popp kreeg het stadion daarna stil door de 1-2 binnen te koppen. Jennifer Beatie reikte Arsenal in de slotfase nog een laatste strohalm aan door de 2-2 te maken en verlenging af te dwingen.
In de verlenging ging het Nederlands getinte Wolfsburg alsnog naar de finale. Pauline Bremer schoot de ploeg van Lynn Wilms, Dominique Jansen en Jill Roord in extremis alsnog naar de finale.

Pauline Bremer viert de winnende treffer met haar teamgenoten.

Finale in Eindhoven

De drie Nederlandse speelsters van Wolfsburg hopen in de finale wederom te stunten en zo hun eerste Champions League overwinning binnen te halen. Wilms, Jansen en Roord wonnen alle drie in het verleden de cup met de grote oren nog niet.
De drie Oranjevrouwen staat een zware klus te wachten in die finale in het Philips Stadion. De supersterren van Barcelona plaatsten zich eind april door Chelsea uit het toernooi te knikkeren in de halve finale.

Het Philips Stadion

Ongeslagen kampioen

De vrouwen van Barcelona zijn wederom bezig aan een ongekend sterk seizoen. Voor het tweede jaar oprij werden ze kampioen door alle (!) wedstrijden in de competitie te winnen en voor het derde jaar achtereenvolgens staan ze in de finale van de Champions League.
In 2021 werd er met 4-0 gewonnen van Chelsea, maar vorig jaar was Olympique Lyon met 3-1 te sterk voor Barca in de finale.

Barcelona viert een treffer tijdens de Champions League-finale van vorig seizoen.