Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie Vrouwen | Doelpuntenmachine Fenna Kalma verruilt FC Twente voor topclub Wolfsburg

Dave Kornuyt

Geupdate 25/05/2023 om 14:49 GMT+2

Fenna Kalma vervolgt haar carrière bij de Duitse topclub VFL Wolfsburg. De topscorer van FC Twente is naar eigen zeggen klaar voor de volgende stap.

Fenna Kalma spielt ab kommender Saison für den VfL

Foto: SID

“Ik sta er zo in: ik ga het proberen en ik zie wel hoever ik kom”, aldus Kalma tegenover de camera van de NOS na de bekendmaking van haar transfer naar Wolfsburg. “Uiteindelijk moet ik mezelf ook bewijzen en is niks me beloofd.”
Kalma was bij FC Twente de absolute topspeelster. De Oranje-international maakte 127 doelpunten in 107 wedstrijden en werd in 2022 gekroond tot topscorer van de wereld met 45 doelpunten in alle competities. Daarnaast won ze twee landstitels, twee eredivise cups en een KNVB Beker.

CHAMPIONS LEAGUE FINALE

Bij Wolfsburg komt Kalma meerdere Nederlandse speelsters tegen. Bij de Duitse club spelen Lynn Wims, Jill Roord en Dominique Janssen. Ook de trainer van Wolfsburg is geen onbekende van Kalma. Ze werkte al onder Tommy Stroot bij FC Twente.
De Duitse succescoach leidde Wolfsburg dit jaar naar de Champions League-finale. De Duitsers nemen het daar op tegen FC Barcelona, dat weer ongeslagen kampioen werd van Spanje. De finale wordt op 3 juni gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven. Met ongetwijfeld Kalma op de tribune om haar nieuwe teamgenoten in actie te zien.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie