Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Liga | Barcelona gaat met de trein naar Madrid - "Komt door de opwarming van de aarde"

Dave Kornuyt

Geupdate 16/04/2023 om 11:44 GMT+2

FC Barcelona reist zondag met de trein naar Madrid voor de wedstrijd tegen Getafe. Trainer Xavi liet op de persconferentie weten dat dit te maken heeft met de opwarming van de aarde.

Moment: Soccer Xavi Gavi Future

Foto: SNTV

Barcelona speelt om 16.15 uur tegen Getafe zondagmiddag. Volgens Xavi is het daarom geen probleem om met de trein te gaan. “Omdat we in de middag spelen hebben we nog alle tijd om terug te gaan” , antwoordde de oefenmeester op de vraag of zijn team de laatste trein wel haalt.
Ook is de trainer niet bang voor problemen met het treinverkeer. “Het maakt niet of we veel vertraging hebben. We hebben meer tijd voor de voorbereiding in Madrid.”

Milieu

Clubs in Spanje krijgen vaak te maken met kritiek omdat ze voor relatief korte afstanden het vliegtuig gebruiken rondom uitwedstrijden. Xavi gaf daarom aan naar Madrid te gaan met de trein vanwege het milieu en van plan zijn dit vaker te gaan doen met zijn selectie.
Frenkie de Jong zal overigens niet op het perron staan met zijn medespelers. De Nederlander is nog geblesseerd en reist niet mee naar Madrid.
picture

Frenkie de Jong

Foto: Getty Images

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van Formule 1 tot veldrijden en van voetbal tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie