Champions League | Ajax Vrouwen boeken knappe zege op Bayern München en gaan aan leiding in groep

Menno Waebeke

Geupdate 20/12/2023 om 21:20 GMT+1

Ajax heeft het Champions League-sprookje een prachtig vervolg gegeven met een 1-0-zege op Bayern München. Romée Leuchter werd door haar treffer kort voor rust de matchwinner in het duel in de Johan Cruijff ArenA. De vrouwen van Ajax gaan door de overwinning verrassend aan de leiding in Groep C, met andere topclubs als Paris Saint-Germain en AS Roma.

Romée Leuchter na haar winnende treffer.

Ajax liet in de vorige speelronde met een 1-1-gelijkspel zien prima te zijn opgewassen tegen het grote Bayern München en ook in het thuisduel schoot de ploeg van Suzanne Bakker uit de startblokken. Al na vier minuten schreeuwde Ajax om een strafschop nadat Leuchter naar de grond werd getrokken, maar scheidsrechter Cheryl Foster wuifde het weg.
Na een ruim kwartier spelen kreeg Ajax ook de eerste echte grote kans. Ashleigh Weerden besloot maar eens uit te halen van grote afstand en zag haar poging op de bovenkant van de lat belanden. Kort voor rust was het wel raak voor Ajax, Leuchter werd weggestuurd door Nadine Noordam en schoot met rechts hard haar eerste treffer in de Champions League tegen de touwen.

Hachelijke slotfase

Ook in de tweede helft bleek Ajax de betere ploeg in een goed gevulde Arena. Na een uur spelen liet de thuisploeg het na om de voorsprong te verdubbelen. Rosa van Gool kan vrij uithalen in het strafschopgebied van Bayern München, maar schoot recht op keeper Maria Grohs.
In de slotfase gingen de bezoekers uit Duitsland alles of niets spelen en dat leidde een aantal keer dat hachelijke situatie in het doelgebied van Ajax. Doelvrouw Regina van Eijk zat in de slotfase een aantal keer mis, maar de bal viel steeds niet goed voor Bayern en dus trok Ajax de overwinning over de streep.

Leider in de groep

Door de overwinning gaat Ajax plots aan de leiding in Groep C. De Nederlandse ploeg neemt die positie over van Bayern München. Paris Saint-Germain won met 3-1 van AS Roma en staat voorlopig tweede. Alleen de eerste twee ploegen uit de groep gaan door naar de kwartfinales van de Champions League.
  • 1. Ajax 4-7 (+0)
  • 2. Paris Saint-Germain 4-6 (+0)
  • 3. Bayern München 4-5 (+0)
  • 4. AS Roma 4-4 (+0)