Champions League | Ajax-vrouwen pakken belangrijk punt in lastig duel uit bij Bayern München

Matthijs Klerkx

Geupdate 14/12/2023 om 21:43 GMT+1

De Ajax-vrouwen hebben een moeilijke uitwedstrijd bij Bayern München afgesloten met een belangrijk resultaat. In Zuid-Duitsland werd het uiteindelijk 1-1. Een vroege treffer van de Duitsers leek een eentonig duel in gang te schieten, maar een treffer uit het niets kort voor de rust bracht daar verandering in. De tweede helft was vervolgens weinig inspirerend.

Ajax-aanvalster Chasity Grant tekende voor de 1-1

In groep C van de Women’s Champions League 2023/2024 lag de strijd na twee poulewedstrijden nog altijd wagenwijd open. Waar Ajax in haar eerste wedstrijd vriend en vijand verraste door Paris Saint-Germain te verslaan, was AS Roma drie weken geleden te sterk voor de vrouwen uit Amsterdam.
AS Roma en Ajax’ tegenstander in de derde speelronde Bayern München gingen samen aan de leiding met 4 punten, terwijl de Amsterdammers er één minder hadden. Onderaan stond PSG met 0 punten.

Vroege achterstand, goede gelijkmaker

Al snel stond de Duitse thuisploeg met 1-0 voor: een voorzet vanaf de linkerzijde werd bijna binnen gewerkt door Linda Dallmann. De redding van Ajax-doelvrouw Regina van Eijk bracht de bal op de schoen van Bayern-spits Lea Schüller. Die aarzelde niet en joeg de bal tegen de touwen.
Ajax had in het vervolg het merendeel van het balbezit, maar zag dat aan de andere kant Bayern de voorsprong verdubbelde. Ware het niet dat de ploeg van trainster Suzanne Bakker het geluk had dat de aanval onterecht afgevlagd werd door de assistent-scheidsrechter.
Uit het niets maakte Ajax de gelijkmaker met nog zeven minuten op de klok in de eerste helft. De 16-jarige Lily Yohannes gaf een voorzet op Chasity Grant. De rechtsbuiten controleerde de bal in eerste instantie niet geweldig, maar trof vervolgens in de verre hoek raak.

Impasse van 45 minuten

Diezelfde Yohannes kopte net na rust een prima kans bovenop het dak van het Duitse doel. Na een lange status quo volgden in de 63ste en 68ste minuut kansen voor de thuisploeg. Beide keren was Ajax-keepster Van Eijk op afspraak.
In het vervolg kwamen beide ploegen niet echt meer tot een grote mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, waardoor zowel Bayern als Ajax met één punt de derde groepswedstrijd afsloot. Wellicht dat dit punt in het vervolg van de groepsfase nog van belang kan zijn voor de Ajacieden.