Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UWCL | Ajax Vrouwen slikken kansloze nederlaag op bezoek bij AS Roma - geen nieuwe stunt

Kevin van Nunen

Geupdate 23/11/2023 om 23:00 GMT+1

Het is de Ajax Vrouwen niet gelukt om in de Women’s Champions League opnieuw voor een verrassing te zorgen. Het uitduel met AS Roma ging met 3-0 verloren. Al binnen de kortste keren was duidelijk dat het in Rome een zware avond ging worden. Alles wat vorige week thuis tegen Paris Saint-Germain (2-0 winst) goed viel, ging nu fout bij de jonge ploeg.

AS Rome straft de fouten van de Ajax Vrouwen genadeloos af

Foto: Getty Images

Waar het verdedigend in de Johan Cruijff Arena goed in elkaar stak en anders vertrouwd kon worden op goed keeperswerk van Regina van Eijk, was dat nu absoluut niet het geval. De keepster ging bij de eerste twee goals niet bepaald vrijuit – je kunt zelfs aanvoeren dat er geblunderd werd – en centraal achterin maakte Isa Kardinaal fouten waar je niet mee wegkomt.
Zo kon het gebeuren dat Valentina Giacinti binnen het kwartier twee keer had gescoord, waarna de vele tieners bij de Ajax Vrouwen van trainster Suzanne Bakker voor een vrijwel onmogelijke opgave stonden. Alle goede bedoelingen ten spijt liep het in de tweede helft opnieuw gelijk mis. Slecht uitverdedigen van Kardinaal werd afgestraft door Manuela Giugliano.

Slecht keeperswerk en ondermaats verdedigen

Daarmee kwam al in de 47ste minuut de eindstand van 3-0 op het bord en daar mochten de Ajax Vrouwen niet over klagen, want de afstraffing had groter kunnen zijn. In de slotfase was de scherpte er bij AS Roma een beetje af, met als gevolg een kans voor Lotte Keukelaar. De jonge aanvalster had moeten scoren, maar trof de lat.
Het somde de avond van de Ajax Vrouwen op: het was te jong, te vrijblijvend, te veel net niet. Daar wisten de gelouterde vrouwen van AS Roma wel raad mee. De Italianen gaan na twee speelronden ook aan kop in groep C, samen met Bayern München. Bayern won in Parijs met 0-1, waardoor PSG verrassend genoeg nog geen punt verzamelde.

Stand van zaken groep C Women’s Champions League

1. AS Roma - 2-4
2. Bayern München - 2-4
3. Ajax - 2-3
4. Paris Saint-Germain - 2-0

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie