Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UWCL | Ajax Vrouwen zorgen met winst op Paris Saint-Germain voor ongekende stunt bij debuut in groepsfase

Kevin van Nunen

Geupdate 15/11/2023 om 23:02 GMT+1

De Ajax Vrouwen hebben tijdens hun eerste wedstrijd in de groepsfase van de Womens’ Champions League voor een ongelooflijke stunt gezorgd. Er werd dankzij doelpunten van Tiny Hoekstra en Sherida Spitse met 2-0 gewonnen van Paris Saint-Germain. Dat is een verrassing die vooraf werkelijk niemand zag aankomen, maar het eerste Europese avondje in de Johan Cruijff Arena werd een droom.

Tiny Hoekstra kan haar geluk niet op na het eerste doelpunt van Ajax Vrouwen in de Women's Champions League

Foto: Getty Images

Hoewel Olympique Lyon de ultieme Franse topclub is, behoort ook PSG tot de Europese top en geraakt het nog wel eens ver in Europa. De club uit Parijs stond al twee keer in de CL-finale. Het barst dan ook van de internationals bij PSG, maar misschien dat er iets te gemakkelijk werd gedacht over het bezoek aan Amsterdam en de tegenstand van het jeugdige Ajax in het bijzonder.
PSG besloot met Jackie Groenen maar zonder de geblesseerde Lieke Martens de bal aan Ajax te laten. En toen de eerste zenuwen waren verdwenen, bleken de Ajacieden heel wat in hun mars te hebben. Met name de jongelingen Rosa van Gool en Lily Yohannes (zestien jaar pas!) deden van zich spreken. Met een mooie dieptepass stond Yohannes zelfs aan de basis van een historische aanval.

Prachtige passes van zestienjarige Yohannes

Tiny Hoekstra was namelijk, zoals zo vaak, scherp op de rebound en tikte de bal vanuit een moeilijke hoek binnen, waarmee de 34ste minuut het allereerste doelpunt ooit opleverde van de Ajax Vrouwen in de groepsfase van de Women’s Champions League. Voordat PSG erin slaagde om een tempootje hoger te gaan spelen, deelde de thuisploeg een tweede dreun uit.
Ashleigh Weerden haalde de achterlijn en werd neergelegd, waarna aanvoerster Sherida Spitse vanaf elf meter mocht aanleggen. Spitse bleef rustig en schoof de bal binnen, goed voor een marge van twee. Met de ongekende luxe van een 2-0 voorsprong zocht Ajax Vrouwen de kleedkamer op.

Van Eijk brengt redding op kansen PSG

Eerlijk is eerlijk, tijdens de eerste fase na rust was PSG wel bij de les en bleek het een kwestie van de storm overleven. Dat lukte, mede dankzij enkele goede reddingen van Regina van Eijk. Zo af en toe kwam Ajax Vrouwen zelfs aan counteren toe, maar een derde doelpunt maken was wel erg veel van het goede.
In plaats daarvan kwam het neer op het verdedigen van de opgebouwde voorsprong. Voorwaar geen schande, maar het leek wel alsof de klok steeds langzamer ging tikken. Het werd serieus doorbijten – soms inclusief halsbrekende toeren om de aansluitingstreffer te voorkomen – maar de Ajax Vrouwen hielden stand en konden samen met 14.000 aanwezige supporters een mooi feestje vieren.
De volgende groepswedstrijd is 23 november, als Ajax Vrouwen op bezoek gaat bij AS Roma. Dat doet het als koploper van groep C, want AS Roma speelde eerder op de avond met 2-2 gelijk tegen Bayern München.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot judo volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie