Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Nederlandse waterpolodames winnen nipt van Canada

Demi Niessen

Geupdate 01/08/2021 om 13:18 GMT+2

De Nederlandse waterpolodames hebben hun vierde groepwedstrijd weten te winnen van Canada. Lang bleef het gelijk op gaan, maar in het vierde kwart werd het verschil gemaakt waarna de score in 16-12 eindigde.

Waterpolo Tokyo 2020

Foto: Eurosport

In het Tatsumi Water Polo Centre was het vandaag tijd voor de laatste groepswedstrijd van de Nederlandse waterpolodames. Canada was op de Nederlandse zondagochtend de tegenstander.
picture

Ilse Koolhaas in de wedsrtijd tegen Canada

Foto: Eurosport

De oranjedames waren met 16-12 te sterk voor de Canadese vrouwen. Het was een gelijkopgaande wedstrijd. Aan het eind van het eerste kwart stond er een 4-4 stand op het scorebord. Het tweede (8-7) en derde kwart (11-9) werd met een klein verschil winnen afgesloten. Niet eerder in de wedstrijd was er een groter doelpuntenverschil dan aan het einde van de wedstrijd.
Met zes doelpunten was Simone van de Kraats deze wedstrijd de topscorer aan Nederlandse kant.
De dames van Arno Havenga verloren, net als Spanje, een wedstrijd tijdens de groepsfase, waardoor ze op dit moment tweede in de poule staan. Later vandaag staat de wedstrijd Australië tegen Zuid-Afrika op de planning. Deze wedstrijd bepaalt hoeveelste Nederland uiteindelijk in groep A wordt en tegen wie het uitkomt in de volgende ronde.

Groepsfase

In de eerste wedstrijd was Australië met 15-12 te sterk voor Nederland. Daarna pakten de dames de draad op en wisten ze te winnen van Spanje (met 14-13) en een monsterscore van 1-33 neer te zetten tegen Zuid-Afrika.
De Canadese vrouwen verloren hun eerste twee wedstrijden van Australië (5-8) en Spanje (14-10). De derde wedstrijd wonnen ze met 21-1 van Zuid-Afrika.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie