Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Amstel Gold Race | Niet Van der Poel maar Pidcock speelt hoofdrol - bekijk de samenvatting

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 14/04/2024 om 17:25 GMT+2

De Amstel Gold Race is ten prooi gevallen aan Tom Pidcock. De Brit slaagde erin om Mathieu van der Poel te neutraliseren en won de sprint van een elitegroepje. Mathieu van der Poel had wel goede benen, maar geen wonderbenen en finishte in de grote groep. Bekijk de samenvatting.

Amstel Gold Race | Niet Van der Poel maar Pidcock speelt hoofdrol - bekijk de samenvatting

Hij werd al eens derde, hij werd al eens tweede en nu heeft Pidcock de hoofdprijs beet. Officieus wellicht al voor de tweede keer, zo grapte hij ook zelf in het interview naderhand, maar al te veel keet wilde hij niet schoppen. Pidcock doelde op een sprint die hij op controversiële wijze via de fotofinish verloor.
Dit keer was er geen fotofinish nodig omdat de man van INEOS zijn wiel duidelijk als eerste over de streep duwde. Pidcock rekende in de finale van de Amstel Gold Race af met Marc Hirschi, Tiesj Benoot en Mauri Vansevenant, die zich niet kon beheersen en van veel te ver – veel te vroeg bovendien – de sprint aanging.
Bauke Mollema werd op plek zeven de beste Nederland, gevolgd door Marijn van den Berg op de elfde positie. Op een andere dag had Van den Berg misschien zelfs kunnen winnen, maar zijn ploeg EF Education Easypost slaagde er niet meer in om de vluchters terug in te rekenen.
picture

Amstel Gold Race | Tom Pidcock wint na knotsgekke finale – Snelste van een groep met vier

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie