Een kopgroep van vijf met Aaron van Poucke, Stephen Bassett, Johan Ravnoy, Iker Mintegui en Liam Johnston reed de hele dag voorop, maar kreeg maximaal 2,5 minuut voorsprong van het peloton. In het peloton was het vooral Team BikeExchange-Jayco van de uiteindelijke winnaar Groenewegen en Cofidis van leider Axel Zingle die het tempo dicteerden.
Groenewegen kende niet veel concurrenten vandaag door het ontbreken van de echte sprinters in Noorwegen. Een van de weinige concurrenten in de sprint, Kristian Sbragli, viel in de laatste twee kilometer letterlijk weg. De Belg Amaury Capiot werd tweede, Edvald Boasson Hagen vervolledigt het podium.
Arctic Race of Norway
Arctic race of Norway | Leknessund slaat dubbelslag in attractieve slotetappe
14/08/2022 OM 16:33

Sparen voor morgen

Tijdens de etappe van 154 kilometer, met drie klimmen van de tweede categorie, bleef het echte spektakel uit. Op 12 kilometer van de streep werd nog wel even gesprint om de bonificatieseconden, maar niet veel later werd de orde hersteld door de sprintersploeg van Groenewegen.
Wellicht spaarden de renners hun benen voor de etappe van morgen. In een rit over 177 kilometer, met aankomst bergop, moeten drie cols van tweede categorie en een col van eerste categorie worden overwonnen.

WAAR KIJK JE?

De Arctic Race of Norway is alle dagen live te zien bij Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Arctic Race of Norway
Arctic Race | Lafay slaat dubbelslag met verrassende zege, Van der Hoorn strandt op vier km
13/08/2022 OM 16:06
Wielrennen
Kroonieken | Toen Fiorenzo Magni's gekrenkte trots Fausto Coppi de Ronde van Lombardije kostte
7 UUR GELEDEN