Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Arctic Race | Groenewegen sprint eenvoudig naar zesde overwinning van het seizoen

Menno Waebeke

Geupdate 12/08/2022 om 17:28 GMT+2

Dylan Groenewegen heeft in de tweede etappe van de Arctic Race of Norway zijn zesde overwinning van het seizoen binnengesleept. De 29-jarige sprinter van Team BikeExchange-Jayco kende weinig problemen met de concurrentie. De Fransman Axel Zingle van Cofidis blijft leider.

Arctic Race | Groenewegen sprint eenvoudig naar zesde overwinning van het seizoen

Een kopgroep van vijf met Aaron van Poucke, Stephen Bassett, Johan Ravnoy, Iker Mintegui en Liam Johnston reed de hele dag voorop, maar kreeg maximaal 2,5 minuut voorsprong van het peloton. In het peloton was het vooral Team BikeExchange-Jayco van de uiteindelijke winnaar Groenewegen en Cofidis van leider Axel Zingle die het tempo dicteerden.
Groenewegen kende niet veel concurrenten vandaag door het ontbreken van de echte sprinters in Noorwegen. Een van de weinige concurrenten in de sprint, Kristian Sbragli, viel in de laatste twee kilometer letterlijk weg. De Belg Amaury Capiot werd tweede, Edvald Boasson Hagen vervolledigt het podium.

Sparen voor morgen

Tijdens de etappe van 154 kilometer, met drie klimmen van de tweede categorie, bleef het echte spektakel uit. Op 12 kilometer van de streep werd nog wel even gesprint om de bonificatieseconden, maar niet veel later werd de orde hersteld door de sprintersploeg van Groenewegen.
Wellicht spaarden de renners hun benen voor de etappe van morgen. In een rit over 177 kilometer, met aankomst bergop, moeten drie cols van tweede categorie en een col van eerste categorie worden overwonnen.

WAAR KIJK JE?

De Arctic Race of Norway is alle dagen live te zien bij Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie