Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van België | Ewan en Philipsen komen hard ten val in Knokke-Heist, Lotto Dstny geeft update over zijn sprinter

Menno Waebeke

Geupdate 15/06/2023 om 19:47 GMT+2

Fabio Jakobsen won op fraaie wijze de tweede etappe in de Ronde van België, maar in de absolute final ging het nog even goed mis in de buik van het peloton. Onder anderen Casper van Uden, Jasper Philipsen en Caleb Ewan waren betrokken bij een fikse valpartij en vooral de laatsgenoemde Australiër leek er slecht aan toe. Philipsen en Ewan konden met enige moeite de etappe wel nog uitrijden.

Ronde van België | Ewan en Philipsen komen hard ten val in Knokke-Heist

Op de site van de ploeg geeft Lotto Dstny een voorzichtige, eerste update over de val van zijn sprinter. "Na een eerste check lijkt Caleb wat kneuzingen, schaafwonden en een kleine zwelling in de zenuw te hebben opgelopen. Op het eerste gezicht zijn er geen breuken geconstateerd."
Een eventuele breuk kan een drama betekenen voor de Australische sprintbom aangezien over ruim twee weken de Tour de France van start gaat. "De medische staf gaat hem goed in de gaten houden en als er nieuwe updates te melden zijn dan communiceren we dat later op de avond."
picture

Ronde van België | Fabio Jakobsen zorgt voor derde Nederlandse zege van de dag, Van der Poel tweede

Philipsen met schrik vrij

De kans dat Ewan zijn weg in België morgen gaat vervolgen is vrij klein, maar bij Jasper Philipsen viel de schade achteraf goed mee. De sprinter van Alpecin-Deceuninck is vooral teleurgesteld dat hij geen rol kon spelen in de finale. "Zo dicht bij de meet kan je niets meer herstellen. Het belangrijkste is echter dat ik geen grote blessure heb opgelopen."

Waar kijk je?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie