Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van België | Fabio Jakobsen zorgt voor derde Nederlandse zege van de dag, Van der Poel tweede

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 15/06/2023 om 18:50 GMT+2

Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe van de Ronde van België gewonnen. Hij moest het in de sprint opeens opnemen tegen Mathieu van der Poel, die na een valpartij van Jasper Philipsen in moest vallen als afmaker van Alpecin-Deceuninck. Van der Poel moest van ver komen, maar overtuigde door als tweede over de streep te komen.

Ronde van België | Fabio Jakobsen zorgt voor derde Nederlandse zege van de dag, Van der Poel tweede

Door een valpartij op 3,5 kilometer van de streep moesten veel ploegen hun tactiek voor de laatste kilometer wisselen. Caleb Ewan en Jasper Philipsen, die gisteren nog de sterkste was, gingen onderuit. Jasper de Buyst en Mathieu van der Poel promoveerden zo van lead-outman naar afmaker.
Jakobsen en zijn ploeg Soudal-Quick Step hadden geen problemen door de valpartij. De Nederlander kon samen met zijn ploegmaats overeind blijven, waardoor de gehele sprinttrein intact bleef. Jakobsen werd door Michael Mørkov op een haast onverslaanbare positie gebracht. Die positie wist Jakobsen te benutten.

Dubbelslag Jakobsen

Uiteindelijk konden De Buyst en Van der Poel nog tot het achterwiel van Jakobsen komen, maar de overwinning was duidelijk voor Jakobsen.
Jakobsen neemt door zijn overwinning de eerste plaats in het klassement over. Van der Poel en Jakobsen staan op tijd gelijk in het klassement, maar doordat Jakobsen vandaag eerder over de finish kwam, start hij morgen in de leiderstrui.

Waar kijk je?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie