Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dauphiné | Groenewegen verwijdert cynische tweet na declassering - "Sorry dat ik mijn remmen gebruik"

Menno Waebeke

Geupdate 07/06/2023 om 10:39 GMT+2

Dylan Groenewegen werd dinsdag aanvankelijk derde in het Critérium du Dauphiné, maar werd na afloop gedeclasseerd voor een duw aan Matevž Govekar. De Nederlander maakte een hoop misbaar en was vooral kwaad op Sam Bennett. Beide heren werden gedegradeerd in de uitslag en dat kon niet op veel begrip rekenen bij Groenewegen. "Sorry UCI dat ik mijn remmen gebruikt heb."

Dauphiné | Laporte wint derde etappe, Bennett en Groenewegen gediskwalificeerd

Groenewegen was in Le Coteau dicht bij zijn vijfde overwinning van het seizoen, maar lag tijdens de massasprint met meerdere renners in de clinch. Eerst deelde de sprinter van Team Jayco AlUla een ferme duw uit aan Bahrain-renner Goveka en daarna maakte hij een hoop misbaar naar de Ierse Bennett.
De kopman van BORA-hansgrohe begon zijn sprint namelijk in het midden van de weg, maar week in de laatste honderd meter steeds verder uit naar de linkerkant waardoor er voor Groenewegen geen kans meer was om nog mee te dingen voor de overwinning.

Boze tweet

Laporte mocht uiteindelijk zegevieren, maar de nummers twee en drie werden door de organisatie bestraft voor hun acties. Dat Groenewegen het daar niet helemaal mee eens was, maakte hij duidelijk met een tweet. "Sorry UCI dat ik mijn remmen heb gebruikt", klonk het cynisch.
De vijfvoudig etappewinnaar in de Tour besloot zijn tweet kort daarna wel te verwijderen. De sprint in Le Coteau was waarschijnlijk de laatste kans voor Groenwegen op succes. Woensdag werken de renners een tijdrit af en daarna trekt het peloton de bergen in.

Waar kijk je?

Het Critérium du Dauphiné is elke dag live te zien bij discovery+. Stream de koers reclamevrij en mis geen seconde van de belangrijke momenten
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie