Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Nice | Arvid de Kleijn pakt eerste World Tour zege met indrukwekkende sprint

Tobias Kappelle

Geupdate 04/03/2024 om 21:20 GMT+1

De tweede etappe van Parijs-Nice is gewonnen door Arvid de Kleijn. Net als gisteren was er een massasprint en opnieuw was een Nederlander de sterkste. Arvid de Kleijn begon op het perfecte moment aan zijn sprint en liet iedereen achter zich. Laurence Pithie neemt de gele trui over van Olav Kooij.

Parijs-Nice | Arvid de Kleijn pakt eerste World Tour-zege met indrukwekkende sprint

Etappe 2 was vooraf omcirkeld door de vele topsprinters die aan de start stonden van Parijs-Nice. Het enige dat een massasprint in de weg leek te kunnen staan was waaiervorming, maar de wind liet zich niet zien in Frankrijk.
Zodoende waren er ook geen serieuze aanvalspogingen van vluchters en werkte het peloton en groupe de kilometers af. De enige opwinding was een tussensprint van Skjelmose bonificatieseconden pakte met behulp van ploeggenoot Mads Pedersen.
picture

Parijs-Nice | Olav Kooij maakt optimaal gebruik van te vroege Pedersen en wint 1e etappe

Finale

Al op 20 kilometer van de streep begonnen de eerste treintjes positie te zoeken voor hun sprinters. Het werd onrustiger en dus waren er meerdere kleine valpartijen.
In de finale kwam de drager van de gele trui vast te zitten en dus kon Olav Kooij zich niet met de sprint bemoeien. Veel toppers zaten diep en ook Fabio Jakobsen was nergens te bekennen. Er was echter een andere Nederlander die zijn kans greep.
De Kleijn is al weken in vorm en nu kwam alles samen voor de Nederlander. Op het goede moment sprong De Kleijn uit het wiel van Danny van Poppel en zo spurtte hij naar zijn eerste overwinning in de World Tour. Laurence Pithie werd tweede voor Dylan Groenewegen. De Nieuw-Zeelander neemt bovendien de gele trui over.
picture

UAE Tour | Arvid de Kleijn vist opnieuw achter net, Merlier voor derde keer de beste

Daguitslag

1. Arvid de Kleijn - 4:41:02
2. Laurence Pithie - zt
3. Dylan Groenewegen - zt
4. Danny van Poppel - zt
5. Gerben Thijssen - zt

Klassement

1. Laurence Pithie - 8:17:20
2. Mads Pedersen - +0:04
3. Olav Kooij - zt
4. Matteo Jorgenson - zt
5. Remco Evenepoel - +0:06

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie