Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dauphiné | Steven Kruijswijk laat van zich horen na valpartij - "Dit is een grote klap"

Pim Verhoeven

Geupdate 06/06/2023 om 10:36 GMT+2

Het Criterium du Dauphine verloopt niet zoals gehoopt voor Steven Kruijswijk. Vroeg in de tweede etappe kwam de Nederlander hard ten val. Daarbij liep hij een gebroken sleutelbeen en gebroken bekken op. Deelname aan de Tour de France kan plots van zijn programma af en een lange revalidatie staat voor de boeg. Op social media laat Kruijswijk nu van zich horen na zijn valpartij.

Dauphiné | Julian Alaphilippe wint etappe 2

"Ik kan niet beschrijven hoe teleurgesteld ik ben", begint Kruijswijk zijn post op Instagram. "Ik was goed op weg voor een fantastische zomer koers. De afgelopen weken realiseerde ik mij opnieuw hoe speciaal deze ploeg is en hoe gelukkig ik ben hier onderdeel van te mogen zijn."
"Het behalen van resultaten, werken naar nieuwe doelen, veel opofferingen. Allemaal voor het geloof dat we samen geschiedenis gaan schrijven", vervolgt de Nederlander.

Grote klap

"Dit is een grote klap en ik ga proberen zo snel mogelijk te revalideren van de blessures die ik heb. Ik zie jullie snel", sluit Kruijswijk zijn bericht af.

Vorig jaar

Vorig jaar verliep de Tour de France van Kruijswijk ook niet zoals gehoopt, ondanks dat ploeggenoot Jonas Vingegaard het klassement won. In de vijftiende etappe kwam hij zwaar ten val en liep daar een schouderblessure op. Nu zal hij dus helemaal niet aan de start verschijnen van de Tour.

WAAR KIJK JE?

Het Criterium du Dauphiné is elke dag live te zien bij discovery+. Stream de koers reclamevrij en mis geen seconde van de belangrijke momenten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie