Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dauphiné | Steven Kruijswijk moet opgeven na valpartij - streep door Tour de France

Matthijs Klerkx

Geupdate 05/06/2023 om 18:26 GMT+2

In de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné kwam Steven Kruijswijk ten val. De klimmer van Jumbo-Visma moest opgeven, want hij brak zijn bekken en sleutelbeen. Dat betekent geen Tour de France voor de Noord-Brabander, Wilco Kelderman is zijn vervanger.

Steven Kruijswijk is een belangrijk onderdeel van de hulp die Jonas Vingegaard bergop krijgt

Foto: Eurosport

In de tweede rit van de Franse voorbereidingskoers op La Grande Boucle tussen Brassac-les-Mines en La Chaise-Dieu kwamen na amper een kwartier koers meerdere renners ten val in het peloton. Daarbij drie opgevers: Romain Combaud van Team DSM, Steff Cras van TotalÉnergies en Kruijswijk.
Kruijswijk maakte deel uit van de achtkoppige selectie die kopman Jonas Vingegaard aan een nieuwe Tour-zege zou moeten helpen. De belangrijkste koers van het jaar start op 1 juli en dat is dus over minder dan vier weken. Indien de Noord-Brabander, die in 2019 derde werd in de Franse rittenkoers, niet kan deelnemen is Wilco Kelderman zijn aangewezen vervanger.

Update 18:20 uur - Kruijswijk mist Tour

Helaas, geen Steven Kruijswijk in de Tour de France. Bij hem zijn een bekken- en sleutelbeenbreuk geconstateerd. Zoals eerder gezegd is Kelderman degene die zijn plaats inneemt. Die moest op zijn beurt de Giro d'Italia overslaan door een blessure.

Waar kijk je?

Het Criterium du Dauphiné is elke dag live te zien bij discovery+. Stream de koers reclamevrij en mis geen seconde van de belangrijke momenten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie