Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dauphiné | “Wilde eigenlijk niet aanvallen” – Jonas Vingegaard na solozege en gele trui

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 08/06/2023 om 22:40 GMT+2

Jonas Vingegaard won de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné van Cormoranche-sur-Saône naar Salins-les-Bains met een indrukwekkende solo. De Deen van Jumbo-Visma wilde niet aanvallen, zo vertelde hij achteraf. Ook had de Tour-winnaar van vorig jaar aandacht voor de slachtoffers van de steekpartij in Annecy.

Dauphiné | “Wilde eigenlijk niet aanvallen” – Jonas Vingegaard na solozege en gele trui

In de tijdrit werd hij nog tweede achter landgenoot Mikkel Bjerg. De vraag was dan ook of er nog revanchegevoelens aanwezig waren bij de kopman van Jumbo-Visma en of op deze manier winnen was wat hij wilde.
“Eigenlijk wilde ik helemaal niet aanvallen vandaag, ik wilde gewoon verdedigend koersen”, stelde Vingegaard. “Maar toen vielen ze aan”, wees hij op de versnelling van Richard Carapaz en Julian Alaphilippe op de Côte de Thésy. “Daarna werkte ik samen met Richard en kon hij me ineens niet meer volgen.”
De Deen gaf na afloop toe zelf vaak Annecy te hebben gehad als vakantiebestemming, vandaar dat de gebeurtenissen in de stad in de Haute-Savoie, op zo’n twee uur rijden van aankomstplaats Salins-les-Bains, extra hard aankwamen bij de Tour-winnaar van 2022.
“Ik ben natuurlijk blij met mijn overwinning, maar op een dag als vandaag – met wat er gebeurd is in Annecy – doet koers er helemaal niet toe”, aldus Vingegaard. “Mijn gedachten zijn bij de getroffen families.”
In het algemeen klassement leidt de renner van Jumbo-Visma met een dikke minuut voorsprong op nummer twee Ben O'Connor. Met bergetappes naar Crest-Voland, de Col de la Croix de Fer en Grenoble (La Bastille) is er echter nog genoeg mogelijk in het slotweekend van de Franse rittenkoers.
picture

Dauphiné | Vingegaard geeft waarschuwing af aan Pogacar - Dagzege en geel met groot machtsvertoon

Waar kijk je?

Het Critérium du Dauphiné volg je natuurlijk via Eurosport en discovery+. Kan Jonas Vingegaard in de Alpen zijn gele trui behouden? Mis niets!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie