Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dwars door Vlaanderen | Alberto Bettiol wordt geplaagd door kramp - valt vooraan weg

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 28/03/2024 om 11:13 GMT+1

Alberto Bettiol viel wel op heel zure wijze weg vooraan tijdens de finale van Dwars door Vlaanderen. De Italiaan moest plotseling afhaken met kramp in zijn linkerbeen, waardoor hij niet meer mee kon strijden om de overwinning. Bettiol zou uiteindelijk als 72ste finishen, op bijna vier minuten van winnaar Matteo Jorgenson.

Dwars door Vlaanderen | Alberto Bettiol wordt geplaagd door kramp - valt vooraan weg

Bettiol weet wat het is om grote koersen te winnen, recent nog Milaan-Turijn om maar iets te noemen, maar hij wordt wel vaker geplaagd door krampaanvallen. Nu was Dwars door Vlaanderen een mooie koers, al vindt een krampaanval natuurlijk niet zomaar plaats.
Wellicht dat de kramp het gevolg was van een valpartij tijdens de E3 Saxo Classic. Maar dat is speculeren, ook voor het commentaarduo. De suggestie dat Bettiol te kampen zou hebben met een gebrek aan koershardheid wordt van tafel geveegd.
Bettiol werd recent vijfde tijdens Milaan-Sanremo en won in het verleden de Ronde van Vlaanderen, de editie van 2019 om precies te zijn, dus wellicht doe je er goed aan om hem in de gaten te houden als De Hoogmis zondag weer wordt verreden.
picture

Milaan-Turijn | Alberto Bettiol wint met heldhaftige solo- UAE en BORA pokeren en verliezen

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie