Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dwars door Vlaanderen | Capiot reed 12 dagen na sleutelbeenbreuk koers na druk van Arkéa-B&B Hotels

Tobias Kappelle

Geupdate 28/03/2024 om 17:55 GMT+1

Amaury Capiot reed woensdagmiddag twaalf dagen na een sleutelbeenbreuk in Dwars door Vlaanderen. De Belg gaf voorafgaand aan de koers aan dat hij zelf ook niet helemaal begreep wat hij nu al terug op de fiets deed, maar dat er vanuit zijn ploeg Arkéa-B&B Hotels druk uitgeoefend was. Capiot reed de koers niet uit.

Dwars door Vlaanderen | Bekijk in samenvatting hoe Jorgenson de zege pakt en Van Aert hard uitvalt

Capiot kwam in de finale van de Bredene Koksijde Classic ten val en liep daarbij schade en het sleutelbeen op. Voor Capiot zelf betekende dit dat de blik op Parijs-Roubaix gericht werd, maar daar was niet iedereen het mee eens.
Voor Dwars door Vlaanderen stond een verbaasde Capiot voor de camera's van Sporza: "Op zich valt het wel mee. De breuk is niet verplaatst en de pijn valt mee, al zullen de kasseien en de vibraties wel pijn doen. Het is niet optimaal, sowieso niet, al lukt trainen nog redelijk goed.
picture

Bredene Koksijde Classic | Luca Mozzato houdt Dylan Groenewegen van zege af

Druk vanuit de ploeg

Toch was Capiot liever niet opgestapt, maar de Belg geeft toe dat er vanuit de ploeg druk kwam: "Toch wel. Vanuit de ploeg was er wel wat druk om hier te starten. Ik begrijp zelf ook niet goed waarom."
"Ik zou zelf nog een week gewacht hebben en zou alles op Roubaix gezet hebben voor een maximaal herstel. Dat lijkt mij het meest logische, ja, maar blijkbaar niet", aldus de sprinter.
Capiot reed Dwars door Vlaanderen niet uit.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie