Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dwars door Vlaanderen | Marianne Vos verslaat Van Anrooij in de sprint - bekijk de samenvatting

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 27/03/2024 om 20:46 GMT+1

Visma-Lease a Bike likt de wonden na Dwars door Vlaanderen, maar gek genoeg werd er ook gewonnen. Matteo Jorgenson won bij de mannen, Marianne Vos zegevierde bij de vrouwen. Het was haar 250ste zege op de weg, wat natuurlijk bizar valt te noemen. Ze bereikte die mijlpaal op fraaie wijze, door Shirin van Anrooij voor te blijven in de sprint. Bekijk de samenvatting.

Dwars door Vlaanderen | Marianne Vos verslaat Van Anrooij in de sprint - bekijk de samenvatting

Zowel bij de mannen als de vrouwen gebeurde genoeg opzienbarends in de koers. Over de valpartij van Wout van Aert is het laatste woord nog niet gezegd, maar opmerkelijk was ook dat de vrouwenkoers werd geneutraliseerd en ingekort als gevolg van een auto-ongeluk achter de mannenkoers.
Eventjes was er de vrees dat deze editie van Dwars door Vlaanderen vervolgens weinig meer om handen zou hebben, maar dat bleek ongegrond. Het werd wel degelijk een afmattende race, waarin de toppers onderling uitmaakten wie er met de overwinning vandoor ging.
Puck Pieterse bleek smaakmaakster, Lotte Kopecky maakte een indrukwekkende sprong naar de kop, Van Anrooij viel aan in de finale maar toch was het good old Vos die de overwinning greep. Ze sprong mee met Van Anrooij en durfde te pokeren in de finale. Zo gezegd, zo gedaan. Bekijk in de samenvatting hoe Vos het toch weer flikte.
picture

Dwars door Vlaanderen | Vos de sterkste in Waregem na zinderende finale - Dubbelslag voor Visma-LAB

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie