Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK Wielrennen | Bredewold hield zich met aanval niet aan teamafspraak - “Dit was niet het plan"

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 24/09/2023 om 14:00 GMT+2

De sterke aanval van Mischa Bredewold in de laatste ronde van het EK wielrennen was niet vooraf afgesproken. De renster zucht na de finish uit: “We zaten helemaal in de aanvalsmodus, toen zag ik het moment en toen ging ik aan en opeens dacht ik: wacht even, dit was niet de bedoeling. Gelukkig kon ik de knop omzetten. Toen ik bij de kasseien kwam dacht ik: fuck, ik kan hier gewoon winnen."

EK Wielrennen | Bredewold hield zich met aanval niet aan teamafspraak - “Dit was niet het plan"

Het was binnen de oranje equipe waarschijnlijk het plan om Lorena Wiebes uit te spelen. Dit getuige de rol die Demi Vollering in de finale aannam. De winnares van de Tour de France Femmes knapte het nodige vuile werk op. Toen het eventjes stil viel, greep Bredewold haar kans.
“Ik zag het moment en ging, maar dacht ook gelijk: dit was niet het plan. Totaal niet zelfs. Maar ik besloot ervoor te gaan en alles te geven zolang ik kon. Als er achtervolgd moest worden, was dat ook goed voor Lorena en Demi.”
Hoe goed dat ook was, het werd nog mooier voor Bredewold. “Ik kwam op de VAM-berg, zelfs op de kasseien en toen dacht ik: alles geven, je kunt winnen! Ik kan het nog altijd niet geloven…”

WAAR KIJK JE?

Natuurlijk zijn ook de Europese kampioenschappen wielrennen te volgen via Eurosport en discovery+. Rijdt Wout van Aert zich in de prijzen en wat mogen we verwachten van Demi Vollering en wereldkampioene Lotte Kopecky? Mis geen seconde van het EK wielrennen in Drenthe!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie