Vandaag de verkiezing: ‘Meerdaagse koers van het jaar’
Stemmen kan onderaan de pagina!
Tour de France
Het vuurwerk van de Tour de France zat dit jaar vooral in de laatste week. Met een voorsprong van 57 seconden in het klassement op Tadej Pogacar en alleen nog een klimtijdrit voor de boeg voor het peloton Parijs zou bereiken, leek Primoz Roglic de gele trui in de Tour de France van 2020 al bijna binnen te hebben. De 36 kilometer lange tijdrit naar La Planche des Belles Filles verliep echter niet volgens plan voor Roglic. Zijn landgenoot Pogacar reed iedereen aan gort en was bijna 2 minuten sneller dan Roglic. Een ontknoping om nooit te vergeten!

Tour de France | De legendarische overwinning van Tadej Pogacar op La Planche des Belles Filles

Wielrennen
Wielrennen | Vuelta 2023 start in Barcelona
6 UUR GELEDEN
Parijs - Nice
Door het coronavirus duurde de 78e editie van Parijs-Nice dit jaar zeven in plaats van acht dagen, waardoor de koers eindigde met de zware etappe naar Valdeblore La Colmiane. In deze slotetappe boekte Nairo Quitana een schitterende zege, terwijl Maximilian Schachmann de strijd om het klassement nipt wist te winnen van de Belg Tiesj Benoot.

Parijs - Nice | Etappezege Quintana - eindzege Schachmann

La Vuelta
Na de teleurstelling in de Tour de France kreeg Primoz Roglic toch nog loon naar werken in de Vuelta. Roglic pakte op de eerste dag al de rode trui, won vier etappes en werd ook nog eens drie keer tweede. Toch werd het nog een ontzettend spannend duel met Richard Carapaz, die alles gaf voor de rode leiderstrui.

La Vuelta | Hoogtepunten Etappe 17

WAT VOND JIJ DE MOOISTE MEERDAAGSE KOERS?
Stem hier op de andere categorieën:
Wielrennen
Wielrennen | Wat zijn de 5 Monumenten in het wielrennen?
21/01/2022 OM 17:29
Wielrennen
Wielrennen | Van Vleuten rijdt de Giro, Tour en Vuelta in 2022
20/01/2022 OM 15:36