Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dit is het liveblog voor de zestiende etappe in de Giro d'Italia. Vandaag rijdt het peloton de koninginnerit van Lovere naar Ponte di Legno over 194 kilometer.

Giro d'Italia
Etappe 16 | Berg | Mannen | 28.05.2019
Voltooid
LoverePonte di Legno
Live
Live Updates
Maurits ten Kate

Geupdate 28/05/2019 om 17:22 GMT+2


Belangrijkste Nieuws

  • -We zijn nu live op Eurosport 1! Geen kans om te kijken? Volg ons liveblog hier!
Live comment icon
Dit was het weer voor vandaag. Blijf onze social media en onze website volgen voor interviews en meer! En morgen zijn we er natuurlijk weer bij, zowel op Eurosport 1 als met het liveblog. Tot morgen!
FINISH
Live comment icon
Wat een prestatie van NIbali en wat een werk van Movistar! Het was alweer een prachtige bergetappe en het is nog niet gespeeld deze Giro! Carapaz blijft op de eerste plaats maar de tweede plaats wordt overgenomen door niemand minder dan Vincenzo NIbali. En vergeet ook niet Bauke Mollema, die op dit moment op een prachtige vijfde plaats staat!
FINISH
Live comment icon
Mollema trekt nog even vol aan voor zijn plek in de top 5 met Yates en Roglic in zijn wiel. de groep verliest 1"23" op Nibali en Carapaz!
FINISH
Live comment icon
Nibali komt binnen op plek 4, gevolgd door de rest van de groep. Op 1"40" van Ciccone.
FINISH
Live comment icon
Masnada zat er nog tussen en eindigt op plek 3, op een ruime minuut komt hij binnen.
FINISH
Live comment icon
CICCONE WINT!! Hirt doet alsof hij gaat, Ciccone trekt dan echt de sprint aan en blijft Hirt ruim voor. Nu is het wachten op de klassementsmannen!
Live comment icon
Lopez moet toch weer lossen uit de groep der favorieten. Kan hij nog een keer terugkomen?
1 KM
Live comment icon
De laatste kilometer voor Ciconne en Hirt! Wie mag vanavond de champagne ontkurken, Trek of Astana?
3 KM
Er zullen geen grote verschillen in de onderlinge groepjes meer gemaakt worden. Ciccone-Hirt als eerst over de finish. Daarachter misschien nog een verdwaalde renner uit de kopgroep. Op 2"30" volgen Nibali, Carapaz, Landa en Lopez voor het klassement. op een ruime minuut volgen Yates, Roglic en Mollema. Hoe zal de top-10 van het algemeen klassement er na vandaag uitzien? nog 3 kilometer!
5 KM
Live comment icon
Ciccone zit te klappertanden. De hele afdaling in de regen en de kou zorgt ervoor dat veel renners het koud hebben! Nog 5 KM en we weten wie de winnaar van de etappe is, Hirt of Ciccone.
17:06
De groep met de favorieten is elkaar nu toch aan het helpen. Nibali, Carapaz en Landa helpen ook mee met kopwerk. Zij willen zoveel mogelijk tijd winnen op Roglic. Dumbrowski is onderweg opgepikt en zo heeft Carthy ook een ploeggenoot.
7 KM
Live comment icon
Lopez is nu dan toch terug bij de groep van Nibali. Het verschil tussen de groep roze trui en de kopgroep loopt snel terug en is nog maar 3"40". Ciccone is er klaar mee en maakt geen tempo meer. Hirt besluit toch maar mee te rijden, het verschil is namelijk teruggebracht tot 3"35". Nog 7 kilometer!
17:01
Live comment icon
Het tempo ligt nu ook lager dan eerst bij Ciccone. Het verschil met Bilbao en Lopez is 3"47". De groep van Nibali is Carusso tegengekomen, die zal het kopwerk nu gaan doen. Het verschil is nu nog 4"13" maar zal door het werk van Carusso teruglopen. Amador moet lossen uit deze groep. Roglic heeft steun van Yates en Mollema. De drie mannen zullen het verschil zo klein mogelijk willen houden. 4"54" betekent dat Roglic op dit moment zijn plek behoudt ten opzichte van Nibali.
Roglic heeft flinke risico's genomen in de afdaling! Het verschil is nu onder de minuut.
16:56
Hirt mag niet overnemen van de ploegleiding, tot grote frustratie van Ciccone en Trek. Zelfs de ploegwagen van Trek gaat praten met Hirt. Ciccone probeert dan maar een paar keer te demarreren, maar Hirt kan blijven volgen.
16:54
Live comment icon
De leiders zijn beneden. De klassementsmannen zijn er bijna. Kan Nibali nog een gaatje slaan? Kan Lopez zijn voorsprong volhouden? Kan Carapaz misschien nog enkele seconden winnen?
15 KM
Live comment icon
Het blijft spannend zo afdalen maar de renners zijn scherp en het is dus even 'rustig'. Carapaz zit nog met twee andere Movistar renners, NIbali zit erbij en Carthy. Voor deze groep zitten Bilbao en Lopez. Lopez zal het jongerenklassement gaan leiden. VOor deze twee renners zit in ieder geval nog Carusso en misschien ook nog wel een renner van Astana. De mannen op kop zijn Ciccone en Hirt. Ciconne gaat vol voor de overwinning en daalt hard. Het ziet ernaar uit dat de winnaar een van deze twee mannen wordt. EN wat zullen de verschillen worden tussen de klassementsmannen? Nog 15 kilometer!
16:45
Live comment icon
Herstel, bijna alle renners dalen voorzichtig. Ciccone gaat hard en neemt toch wel wat risico's...
16:44
Live comment icon
De renners gaan gelukkig allemaal voorzichtig naar beneden. Het is zeiknat en blijft regenen. Lopez en Bilbao hebben toch al een klein gaatje op de groep van de roze trui, 18 seconden is het verschil!
16:41
Live comment icon
Ook de klassementsmannen zijn nu over de top heen. Hirt en Ciccone rijden aan kop, gevolgd op 3"48" door de roze trui. Daarvoor zitten Bilbao en Lopez met een kleine voorsprong. Daarvoor zijn ook nog enkele renners uit de kopgroep, hoogstwaarschijnlijk NOG een renner van Astana. Roglic volgt ondertussen op anderhalve minuut van de roze trui.