Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Welkom bij het liveblog voor de dertiende etappe in de Giro d'Italia. Vandaag krijgen de renners weer een zware bergrit voor de kiezen, met in totaal twee klimmen van de 1e categorie en eentje van de 2e categorie. Het is de eerste finish bergop! Je kunt de etappe kijken of Eurosport 1, volgen via de Eurosport Player (in de link), of volg dit liveblog!

Giro d'Italia
Etappe 13 | Berg | Mannen | 24.05.2019
Voltooid
PineroloLago Serrù
Live
Live Updates
Gijs Blauwhof

Geupdate 24/05/2019 om 17:22 GMT+2


Live comment icon
Er zijn veel verschuivingen in het algemeen klassement. Yates is nog niet eens binnen! Het was een mooie etappe voor Mollema, die de hele dag zijn ploeg op kop liet rijden. Helaas kon hij niet mee met Zakarin maar hij stijgt toch flink in het klassement. Er is genoeg om over na te praten, dus blijf vooral onze social media en website volgen! En kijk vooral de samenvatting want het is een chaotische etappe geweest. Morgen zijn we er weer, met de kortste etappe van de Giro maar wel een van de mooiste etappes! En ook dan zijn we er weer met het liveblog. Tot morgen!
FINISH
Live comment icon
Daar komt Polanc! Binnen op 4"39" van Zakarin.
FINISH
Live comment icon
Roglic en Nibali komen binnen op 2"56" van Zakarin en Zakarin is nu ongeveer 30 seconden van Roglic af in het algemeen klassement! Het is nu nog wachten op de roze trui.
FINISH
Live comment icon
Mollema komt op 1"45" binnen maar was ingehaald door Carapaz, uit het niets! Die kwam binnen op 1"36".
FINISH
Live comment icon
Landa is de volgende en komt als derde binnen. Het verschil met Zakarin is 1"20"
FINISH
Live comment icon
Ook Nieve is nu binnen, op 0"34" van Zakarin.
FINISH
Live comment icon
Zakarin is binnen! Een zeer sterke laatste fase heeft de renner van Katusha erop zitten en wint etappe 13.
Live comment icon
Kom op Bauke!
17:12
Live comment icon
Dan toch Nibali met de aanval! En gelijk moeten Sivakov en Ciccone weer laten gaan. Roglic volgt, maar doet dit wel met een grimas. De Sloveen heeft het niet gemakkelijk!
17:12
Wat een prachtige beelden! De renners rijden nu al een poos door de sneeuw heen. Zakarin gaat de etappe pakken, Nieve hangt tussen Zakarin en Landa in.
1 KM
Live comment icon
Nibali weigert op kop te komen en laat Roglic bepalen wat er gebeurd. Sivakov is dan ook weer teruggekeerd en Ciccone is onderweg opgepikt. Landa knalt ondertussen weg van Mollema, die het nu helemaal alleen zal moeten doen in de laatste kilometer!
1.5 KM
Live comment icon
Het leek alsof Landa al langs Mollema was, maar Landa komt nu pas bijna bij Mollema. De twee volgen op een minuut van Zakarin, die een aardig gat met Nieve heeft geslagen. Mollema heeft anderhalve minuut voor op Roglic. Mocht Mollema het wiel van Landa kunnen houden heeft hij een zeer sterke etappe gereden! Nog 1.5 KM!
17:08
Live comment icon
Roglic en NIbali zijn voorbij Zivakov. Het is een mooi duel aan het worden tussen de twee favorieten. Ondertussen gaat Zakarin er toch vandoor bij NIeve. Daar is het duel voor de dagzege gaande!
Live comment icon
Dit zijn zometeen de laatste 600 meter!!!
17:06
Live comment icon
Roglic versnelt! Nibali moet een gaatje laten vallen maar kan er wel naartoe! Maar het kost hem wel moeite. Formolo was erbij maar moet gelijk weer lossen. Roglic en NIbali komen gelijk bij Zivakov in de buurt.
3 KM
Live comment icon
Formolo sluit aan bij Nibali en Roglic. NIbali blijft kijken naar Roglic, die nu het tempo moet gaan maken. Nieve sluit ondertussen aan bij Zakarin. Die zullen hoogstwaarschijnlijk samen naar de finish rijden. Nog minder dan 3 kilometer te gaan!
17:03
Live comment icon
Zakarin zit vooraan ergens op de voet gevolgd door Nieve. Mollema is voorbij gereden door de trein genaamd Landa. Daar een minuut achter zitten Majka en Carapaz vlak gevolgd door Sivakov. Nibali en Roglic kijken naar elkaar, Lopez kan daar bijna aanhaken.
17:02
Live comment icon
En Sivakov komt toch weer terug. Majka gaat in de aanval en krijgt Carapaz mee, Sivakov gaat langs Nibali en Roglic, die naar elkaar kijken.
17:01
De man in de roze trui Polanc is alleen. Yates kon niet meer volgen. Lopez komt in de buurt van de groep Nibali!
17:00
Live comment icon
Formolo valt weg uit groep Roglic, Zivakov ook. Nibali valt aan! Majka kan nog volgen, Roglic hangt achteraan. Carapaz zit er ook nog tussen.