Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Na een rustdag zijn we vandaag weer live bij de Giro d'Italia! Vandaag live: etappe 10 van Ravenna naar Modena. Vanaf 14:00 live op Eurosport 1 en weer te volgen via ons liveblog.

Giro d'Italia
Etappe 10 | Vlak | Mannen | 21.05.2019
Live
Live Updates
Gijs Blauwhof

Geupdate 21/05/2019 om 17:39 GMT+2


Live comment icon
Dit was het liveblog van vandaag. Meer informatie over de valpartij en alle andere interviews etcetera kun je volgen op Eurosport 1, via onze social media (Twitter, Facebook, Instagram) en op onze website Eurosport.nl. Tot morgen!
FINISH
Live comment icon
DEMARE WINT! Ewan, Viviani en Demare sprinten voor de overwinning, maar het is Demare die het snelste is! En toch weer een valpartij in de laatste kilometers... Viviani lukt het weer niet.
1 KM
Valpartij!! Ackermann betrokken bij de valpartij...
2 KM
Live comment icon
Een CCC renner probeert te demarreren in zijn eentje, Lotto in de achtervolging!
3 KM
Nog 3 kilometer en het is steeds meer vechten. Maar de kopmannen laten zich nu iets naar achter zakken en de sprintploegen komen naar voren.
5 KM
Live comment icon
Nog 5 kilometer en het is vechten voor een plekje voorin. Gelukkig zijn het brede wegen. in de laatste 2 kilometer zullen de klassementsrenners zich hieruit laten zakken.
6 KM
Live comment icon
De wegen worden iets smaller en het peloton wordt meer op een lint getrokken. De Gendt bepaalt het tempo. Bahrain Mehrida en Jumbo-Visma proberen zich voorin te bemoeien om hun kopman te beschermen. Nog 6 kilometer te gaan!
10 KM
Live comment icon
Nog 10 kilometer te gaan! Er rijden 8 ploegen op rij op kop. Mitchelton-Scott en Bahrain Mehrida zitten er ook bij. Die zullen de laatste kilometers verdwijnen. De laatste kilometers, als het tempo wordt opgevoerd, dan zal er ruimte zijn voor de andere renners om naar voren te komen!
17:17
Live comment icon
Nog 15 kilometer te gaan! Op de brede weg zie je alle treintjes naast elkaar. In de laatste paar kilometer zullen alleen de sprinttreinen overblijven.
17:12
Live comment icon
Ackermann, Viviani, Demare, Cimolai, Ewan of Nizzolo? Of verrast er misschien iemand anders? Het kan in ieder geval bijna niet anders dan een massasprint worden!
17:07
Live comment icon
Sho Hatsuyama, voor de tweede keer deze Giro in de ontsnapping. Zijn statistieken van de eerste drie uur van vandaag:
25 KM
Live comment icon
Het wordt druk voorin het peloton. De sprintploegen willen langzamerhand het tempo gaan maken (Lotto) en de klassementsrenners willen op een veilige plek zitten (Mitchelton, Jumbo, Bahrain). de snelheid gaat ook omhoog naar 45-50 km/h. Nog 25 kilometer!
17:00
Live comment icon
De cijfers van de tussensprint van Ackermann:
30 KM
Live comment icon
Gruppo compatto! De vluchters zijn ingehaald. Nog 30 kilometer te gaan.
16:55
Live comment icon
Serry werkt hard op kop.
35 KM
Live comment icon
Nog 35 kilometer en het verschil is nog maar 30 seconden. Het zal dus niet lang meer duren voor de vluchters zijn bijgehaald.
16:48
Live comment icon
Bij de tweede tussensprint, waar bonificatieseconden op het spel staan maar geen punten, rijdt Hatsuyama als eerste over de streep, al lijkt hij zich er niet voor te interesseren. Cima sprint wel voor plek 3, samen met Kluge. Dit moet zijn voor het klassement voor tussensprints.
16:45
Live comment icon
Ook Simion (Bardiani) is gevallen maar zit op zijn iets en is bijna terug in het peloton. Ook in een etappe van vandaag is het belangrijk om scherp te blijven tot het einde, zelfs achterin het peloton.
16:43
Live comment icon
Net terwijl je denkt dat nu even rustig uitzitten is tot de sprint, gaat er een renner van Katusha achterin het peloton onderuit. Het is niet duidelijk wat er is gebeurd, het is wel duidelijk dat het Battaglin is. Hij zit inmiddels wel weer op zijn fiets.
16:40
Live comment icon
Terwijl de rust wederkeert na een 'hectische tussensprint', kunnen wij rustig even kijken naar het interview met Biermans, voorafgaand aan de etappe van vandaag: