21-05-19 - 13:55
AFGELOPEN
Ravenna - Modena
0km
?km
Giro d'Italia • Etappe10
avant-match

LIVE
Ravenna - Modena
Giro d'Italia - 21 mei 2019

Giro d'Italia - Volg deze wielerwedstrijd live op Eurosport. De actie begint om 21 mei 2019 op 13:55. Met ons liveverslag mis je niks!
Alles over Wielrennen: schema's en resultaten

    
30
Highlights 
 
 Verwijderen
 

Dit was het liveblog van vandaag. Meer informatie over de valpartij en alle andere interviews etcetera kun je volgen op Eurosport 1, via onze social media (Twitter, Facebook, Instagram) en op onze website Eurosport.nl. Tot morgen!

FINISH

DEMARE WINT! Ewan, Viviani en Demare sprinten voor de overwinning, maar het is Demare die het snelste is! En toch weer een valpartij in de laatste kilometers... Viviani lukt het weer niet.

1 KM 

Valpartij!! Ackermann betrokken bij de valpartij...

2 KM

Een CCC renner probeert te demarreren in zijn eentje, Lotto in de achtervolging!

3 KM 

Nog 3 kilometer en het is steeds meer vechten. Maar de kopmannen laten zich nu iets naar achter zakken en de sprintploegen komen naar voren.

5 KM

Nog 5 kilometer en het is vechten voor een plekje voorin. Gelukkig zijn het brede wegen. in de laatste 2 kilometer zullen de klassementsrenners zich hieruit laten zakken.

6 KM

De wegen worden iets smaller en het peloton wordt meer op een lint getrokken. De Gendt bepaalt het tempo. Bahrain Mehrida en Jumbo-Visma proberen zich voorin te bemoeien om hun kopman te beschermen. Nog 6 kilometer te gaan!

10 KM

Nog 10 kilometer te gaan! Er rijden 8 ploegen op rij op kop. Mitchelton-Scott en Bahrain Mehrida zitten er ook bij. Die zullen de laatste kilometers verdwijnen. De laatste kilometers, als het tempo wordt opgevoerd, dan zal er ruimte zijn voor de andere renners om naar voren te komen!

17:17

Nog 15 kilometer te gaan! Op de brede weg zie je alle treintjes naast elkaar. In de laatste paar kilometer zullen alleen de sprinttreinen overblijven.

17:12

Ackermann, Viviani, Demare, Cimolai, Ewan of Nizzolo? Of verrast er misschien iemand anders? Het kan in ieder geval bijna niet anders dan een massasprint worden!

17:07

Sho Hatsuyama, voor de tweede keer deze Giro in de ontsnapping. Zijn statistieken van de eerste drie uur van vandaag:

25 KM

Het wordt druk voorin het peloton. De sprintploegen willen langzamerhand het tempo gaan maken (Lotto) en de klassementsrenners willen op een veilige plek zitten (Mitchelton, Jumbo, Bahrain). de snelheid gaat ook omhoog naar 45-50 km/h. Nog 25 kilometer!

17:00

De cijfers van de tussensprint van Ackermann:

30 KM

Gruppo compatto! De vluchters zijn ingehaald. Nog 30 kilometer te gaan.

16:55

Serry werkt hard op kop.

35 KM

Nog 35 kilometer en het verschil is nog maar 30 seconden. Het zal dus niet lang meer duren voor de vluchters zijn bijgehaald.

16:48

Bij de tweede tussensprint, waar bonificatieseconden op het spel staan maar geen punten, rijdt Hatsuyama als eerste over de streep, al lijkt hij zich er niet voor te interesseren. Cima sprint wel voor plek 3, samen met Kluge. Dit moet zijn voor het klassement voor tussensprints.

16:45

Ook Simion (Bardiani) is gevallen maar zit op zijn iets en is bijna terug in het peloton. Ook in een etappe van vandaag is het belangrijk om scherp te blijven tot het einde, zelfs achterin het peloton.

16:43

Net terwijl je denkt dat nu even rustig uitzitten is tot de sprint, gaat er een renner van Katusha achterin het peloton onderuit. Het is niet duidelijk wat er is gebeurd, het is wel duidelijk dat het Battaglin is. Hij zit inmiddels wel weer op zijn fiets.

16:37

Demare, Ackermann, Cima. In die volgorde bepalen zij plek 3, 4 en 5 in de tussensprint. Echt hard is er niet gestreden, maar het maakt wel duidelijk dat alledrie de renners de ambitie hebben om in de paarse trui te eindigen in Verona. Nog 45 kilometer te gaan!

16:35 

De vluchters hebben trouwens niet gestreden om de punten. Zij maken ook beiden geen kans op de punten.

16:35 

Groupama heeft de honeurs overgenomen van Deceuninck - Quick-Step en voert het peloton nu aan. Het verschil is gedaald naar 1"36" met nog 46 kilometer te gaan. De vluchters komen nu bij de tussensprint aan. Gaan Demare en Ackermann nog strijden om plek 3?

50 KM

Nog 50 kilometer te gaan en het verschil is onder de 2 minuten.

16:20

Ondertussen in het commentaarhok:

16:15

Overigens hebben Ewan en Viviani al aangekondigd na de etappe van morgen uit te stappen. Ackermann en Demare zullen dus vooral de strijd om de paarse trui aangaan.

16:10

Terwijl Team Sunweb zich niet zal laten zien tijdens deze etappe, melden enkele renners van BORA en Groupama zich nu voorin het peloton. Willen Ackerman en Demare voor de tussensprint gaan?

65 KM 

Nog 65 kilometer te gaan en het verschil is 2"00". De eerste vraag is vooral: Wanneer wordt de kopgroep weer ingehaald? Over minder dan 15 kilometer is de eerste tussensprint en wil Pascal Ackermann misschien wel zijn eerste plek verstevigen.

15:50
80 KM

Nog 80 kilometer te gaan en het verschil blijft hangen rond de 2"20". Deceuninck - Quick-Step zit nog steeds voorin, maar ook Jumbo-Visma en Bahrain Mehrida zitten in de voorhoede. Beiden helpen niet mee, maar zitten daar om de kopmannen Roglic en Nibali veilig te houden.

90 KM

Met nog 90 kilometer te gaan is de voorsprong van de kopgroep alweer teruggelopen naar 2"20". NIemand maakt zich druk om de voorsprong en iedereen lijkt rustig naar de laatste 20 kilometer toe te leven, waar de sprinters zich langzamerhand op de massasprint gaan voorbereiden. De favorieten van Bobbie en Sander?

15:10

Ook vandaag: Kop over Kop in de Giro! Vandaag zijn Sander Kleikers en Bobbie Traksel in Modena bij Ferrari.

15:00

De voorsprong van de kopgroep blijft rond de 3"30" terwijl de eerste 40 kilometer achter de rug zijn.

14:50

Pascal Ackermann geniet wel tijdens de Giro!

14:40

120 kilometer te gaan en de voorsprong is opgelopen naar 3"20". Deceuninck - Quick-Step heeft zichzelf op kop gezet.

14:20
14:10

Covili (Bardiani) en Hatsuyama (Nippo-Vini) krijgen gelijk al meer dan 2 minuten. Hoeveel tijd zullen de sprintersploegen hen geven vandaag?

14:05

Hij is weer mee in de vlucht: Sho Hatsuyama! Deze keer zijn ze met zijn 2en.

14:00

We zijn nu echt begonnen!

13:50

Hoelang zal Conti het roze nog dragen?

13:45

Roglic is populair!

 

We zijn nu live op Eurosport 1 en de Eurosport Player! Lukt het niet om live te kijken? Volg de etappe dan via ons liveblog!

13:20

De Gendt is er helemaal klaar voor!

13:10

De handtekeningen worden gezet!

12:50

Overwinning 1 is in de pocket voor Lotto! Hoeveel streepjes gaan er nog komen?

12:30

Het parcours van vandaag:

12:15

Wat vind jij?

12:00

Terwijl Roglic de Giro rijdt, is Kruiswijk zich rustig aan het voorbereiden:

11:50

We spraken niet alleen met de renners tijdens de rustdag, maar ook met een van de mannen achter Pro Cycling Stats:

11:40

Hoe beleefde Team Sunweb de eerste week?

11:35

Zondag was natuurlijk de tijdrit, gewonnen door Roglic. Maar ook onze eigen Bauke Mollema reed een zeer sterke tijdrit! Sander Kleikers sprak hem achteraf:

11:30

Ook al was er gisteren geen etappe, er was natuurlijk wel genoeg om over te praten! Luister hier naar de Kop over Kop podcast:

 

Na een rustdag zijn we vandaag weer live bij de Giro d'Italia! Vandaag live: etappe 10 van Ravenna naar Modena. Vanaf 14:00 live op Eurosport 1 en weer te volgen via ons liveblog.