Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Evenepoel blij met deelname Roglic - "Hij is de te kloppen man"

Sander Grasman

Geupdate 13/01/2023 om 11:42 GMT+1

Remco Evenepoel hoopt na zijn zege in de Vuelta met de Giro een tweede grote ronde op zijn naam te schrijven, maar moet dan wel afrekenen met Primoz Roglic. De Belgische wereldkampioen is blij met de deelname van de Sloveen en ziet hem zelfs als de grote favroiet: "Hij heeft meer ervaring." De Giro d'Italia start op 6 mei in de Abruzzen en is drie weken lang live te volgen via Eurosport.

Remco Evenepoel en Primoz Roglic zullen in 2023 de degens kruisen in de Giro d'Italia.

Foto: Getty Images

Aanvankelijk werd er nog gezegd dat de Giro d'Italia nog te vroeg zou komen voor Primoz Roglic. De Sloveen zou nog te veel hinder ondervinden van zijn schouderblessure, maar tijdens de ploegenpresentatie van Jumbo op 22 december in Amsterdam kwam het hoge woord er alsnog uit.
Roglic richt zich in 2023 volledig op de Giro d'Italia, terwijl ploeggenoot Jonas Vingegaard zijn winst in de Tour de France van vorig mag verdedigen. Dat Jumbo-Visma serieus werk wil maken van Roglic deelname in Italie blijkt wel uit de strijdmakkers die hij meekrijgt. Wilco Kelderman zal als luxe-knecht functioneren en ook Jan Tratnik zal zijn landgenoot bijstaan.

EVENEPOEL

Na zijn geweldige seizoen in 2022 geldt Remco Evenepoel dit jaar bij elke koers waar hij aan de start verschijnt natuurlijk als grote favoriet. De Belg won niet alleen de Vuelta, maar liet ook zien dat hij in het eendaagse werk een van de beste renners in het peloton is. Op magistrale wijze won hij zowel Luik-Bastenaken-Luik als het wereldkampioenschap in Wollongong.
picture

La Vuelta | Belg wint na 44 jaar weer grote ronde - Evenepoel in tranen aan de finish

De renner van Soudal-Quick-Step ziet zichzelf in aanwezigheid van Roglic niet als grote favoriet. "Hij heeft meer ervaring en hij kan in elke mogelijke etappe tijd terugpakken", is hij lovend over de man wie hij in de afgelopen Vuelta ook al de degens kruisde.
"Hij werd niet niets al eens derde in de Giro en won driemaal de Vuelta. Hij is de beste ronderenner in deze Giro en ik kijk ernaar uit om het tegen hem op te nemen."

FIT

Roglic was in Spanje echter niet fit en er werd lange tijd getwijfeld of dat in mei van dit jaar wel het geval zou zijn. "Ik revalideer nog steeds van mijn operatie", zei de Sloveen daar zelf over, "maar ik hoop tegen mei in topvorm te zijn. In elk geval zal ik er alles aan doen om dat te bereiken.”
Evenepoel hoopt dat zijn grootste uitdager daarin slaagt: "Ik hoop dat hij tegen die tijd in topvorm is en we een geweldige strijd krijgen in een loodzware ronde."

WAAR KIJK JE?

Het complete wielerseizoen 2023 van de Ronde van Vlaanderen tot en met de Tour de France kijk je live op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie