Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | "Ben echt goed in orde" - Focus Wout Poels volledig op etappezege

Pim Verhoeven

Geupdate 26/04/2022 om 15:07 GMT+2

Wout Poels heeft een duidelijk doel deze Giro d'Italia: "Ik wil een etappe winnen." De Limburger heeft een goed voorjaar achter de rug met een overwinning in de Ruta del Sol en verschillende goede uitslagen in de toptien. Na Luik-Bastenaken-Luik keerde Poels terug naar zijn thuis in Monaco waar hij in een interview met 1Limburg zijn komende doelen duidelijk maakte.

Wout Poels wint de Ruta del Sol

Foto: Getty Images

Poels won in 2016 Luik-Bastenaken-Luik. Een heldhaftige editie waarbij het weer enorm slecht was en zelfs de sneeuwvlokken zich lieten zien. Afgelopen weekeinde finishte Poels als 39e op zo'n vijf minuten achter Remco Evenepoel.
Nu er een rustperiode ingepland staat voor de Bahrain-Victorious renner had hij de tijd om 1Limburg te woord te staan over zijn LBL en zijn doelen voor de Giro d'Italia. "Het ging wel redelijk, maar ik voelde voor de Redoute dat ik de benen niet had. Het was bizar hoe hij (Evenepoel) reed, er was geen houden aan", concludeert Poels.
picture

Ruta del Sol | Poels klopt Lutsenko in de sprint en neemt leiderstrui over

Goed in vorm

"Ik ben écht goed in orde. Het hele voorjaar ging goed en ik ben nog op hoogtestage gegaan, dus ik kijk uit naar de Giro. Het meeste werk is gedaan. We volgen nu een programma waarin we fiets- en rustdagen afwisselen. Dus we moeten er echt klaar voor zijn."

Ritzege

"Ik wil een rit winnen, want ik heb nog nooit een etappe gewonnen in de Giro, dus dat staat hoog op mijn lijstje. We gaan er moet een goede ploeg naartoe en gaat ook voor het klassement met Mikel Landa. De eerste kans is er mogelijk al in de vierde etappe, als er wordt gefinisht op de Etna, al had ik hem liever iets later in de Giro gehad."

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie