Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | "Een etappezege zit er wel in" - Wilco Kelderman tankt vertrouwen in ontsnapping

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 19/05/2022 om 17:58 GMT+2

Wilco Kelderman zat donderdag mee in de vlucht, maar miste de beslissende slag. Desondanks was de renner van Bora-Hansgrohe tevreden. Hij ziet volop kansen voor etappewinst later deze Giro. Ondanks dat hij opklom naar de dertiende plaats houdt hij zich niet meer bezig met het algemeen klassement.

Giro d'Italia | "Een etappezege zit er wel in" - Wilco Kelderman tankt vertrouwen in ontsnapping

De 31-jarige Nederlander verloor zondag veel tijd in de etappe naar de Blockhaus. Zijn kansen in het algemeen klassement leken dus verkeken.
Donderdag pakte hij echter bijna negen minuten terug en klom weer op naar plek dertien. "Dat telt niet voor mij. Ik ben goed, maar niet goed genoeg om op de hoge beklimmingen mee te doen voor het klassement."
picture

Giro d’Italia | Samenvatting rit 12 - Oldani klopt Leemreize, Kelderman loopt in en MVDP haakt af

Hindley helpen

"Met deze benen zit een etappezege er wel in en kan ik ook goed Jai (Hindley) en Emanuel (Buchmann red.) helpen in de zware laatste week", sprak Kelderman hoopvol.
"Ik wilde vandaag op de laatste klim volle bak. Dat lukte ook, maar de jongens van Alpecin en Wanty speelden het goed. Het lukte helaas niet meer om erbij te komen."

Waar kijk je?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie