Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | “Ik kwam hier om de Giro te winnen” - Winnende Yates baalt nog van Blockhaus

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 21/05/2022 om 18:05 GMT+2

Simon Yates was in de loodzware veertiende etappe van Santena naar Turijn de sterkste. De Brit plaatste op een tactisch moment zijn beslissende aanval en niemand kon hem volgen. De blijdschap van het winnen van deze rit weegt voor hem niet op tegen het pijnlijke verlies op de Blockhaus. “Ik kwam hier om de Giro te winnen”, zegt hij in zijn flashinterview na de finish.

Giro d’Italia | “Ik kwam hier om de Giro te winnen” - Winnende Yates baalt nog van Blockhaus

Vooraf had Yates een ander plan voor de etappe van vandaag. De Brit probeerde mee te springen in de vroege vlucht, maar kwam niet weg. “Ik probeerde wel, maar de groep was te groot of ik mocht niet weg. Ik moest van tactiek veranderen.”
“Ik had het geluk dat Bora voor de etappe of het klassement ging”, zegt hij over de aparte versnelling van de Duitse ploeg halverwege de etappe. De ploeg reed snoeihard op kop om klassementsmannen te lossen en de vluchters terug te pakken. Na het wegvallen van Wilco Kelderman zakte het tempo weer terug.
Yates hoopt dat hij in de laatste week weer met de besten mee kan. “Ik hoop dat de benen zo goed blijven als vandaag. Het was een lastige dag, dat zie je wel aan de grote verschillen. Als het zo blijft wordt het een zware week."

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie