Vooraf had Yates een ander plan voor de etappe van vandaag. De Brit probeerde mee te springen in de vroege vlucht, maar kwam niet weg. “Ik probeerde wel, maar de groep was te groot of ik mocht niet weg. Ik moest van tactiek veranderen.”
“Ik had het geluk dat Bora voor de etappe of het klassement ging”, zegt hij over de aparte versnelling van de Duitse ploeg halverwege de etappe. De ploeg reed snoeihard op kop om klassementsmannen te lossen en de vluchters terug te pakken. Na het wegvallen van Wilco Kelderman zakte het tempo weer terug.
Yates hoopt dat hij in de laatste week weer met de besten mee kan. “Ik hoop dat de benen zo goed blijven als vandaag. Het was een lastige dag, dat zie je wel aan de grote verschillen. Als het zo blijft wordt het een zware week."
Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28