Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Remco Evenepoel komt ten val door loslopende hond

Matthijs Klerkx

Geupdate 10/05/2023 om 14:30 GMT+2

In de vijfde etappe van de Giro d'Italia van 2023 tussen Atripalda en Salenro kwam Remco Evenepoel ten val. Een loslopende hond schoot het peloton in, wat een aantal renners op de natte wegen tot remmen en vallen bracht. Daaronder de wereldkampioen Evenepoel, die lang in de berm bleef zitten voor hij weer opstapte.

Giro d'Italia | Remco Evenepoel komt ten val door loslopende hond

Dat was even schrikken: daar leek het vooraf aangekondigde duel tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic in de Giro d'Italia van 2023 al in de vijfde etappe aan ons te ontglippen. Na twintig kilometer koers bereikten de renners het plaatsje Calore, waar een loslopende hond chaos in het peloton creëerde.
Op een van de dalende stroken in Calore schoot de hond los en rende het peloton in. Daar knepen veel renners in de remmen, waaronder een aantal mannen van Soudal Quick-Step. Een groot deel van het peloton kon door, maar na een tijdje zoomde de camera in op een jasje met het regenboogmotief erop: het jasje van wereldkampioen Remco Evenepoel.

Terug in het pak

De kopman van de Quick-Stepformatie bleef lang zitten en commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Michael Boogerd waren - net als vele wielervolgers- en fans - bang dat het einde verhaal was voor Evenepoel in deze Giro. Het leek echter vooral de schrik te zijn die de 23-jarige Belg in de berm hield, want even later stapte hij weer op de fiets en vervolgde zijn weg.
Op zijn terugweg naar het peloton - inmiddels is de nummer twee van het algemeen klassement die gisteren zijn roze trui afstond aan Andreas Leknessund weer aangesloten in de grote groep - maakte Evenepoel nog een hoop misbaar naar de auto van koersdirecteur Mauro Vegni. "Always the same here in Italy", waren zijn woorden. Vervolgens stak de winnaar van de openingstijdrit tussen Fossacesia Marina en Ortona zijn duim op naar de koerscamera, alles lijkt in orde te zijn met hem.
picture

Giro d'Italia | Remco Evenepoel steekt duim op naar camera na valpartij

Waar kijk je?

Nu de rust in het peloton is wedergekeerd, kunnen we gaan kijken of er een massasprint volgt in Salerno. Zoals je merkt, kun je geen enkele seconde van de Giro d'Italia missen! Je kijkt alles via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie