Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Roze trui Evenepoel speldt rugnummer af als gevolg van positieve coronatest

Kevin van Nunen

Geupdate 14/05/2023 om 23:12 GMT+2

De huldiging in de roze trui in Cesena is het laatste wat we deze Giro d’Italia van Remco Evenepoel hebben gezien. Evenepoel testte zondagavond positief op covid en daarmee is de leider van het algemeen klassement na negen etappes uit koers, zo maakte Soudal-QuickStep bekend. Dit betekent dat Geraint Thomas de nieuwe leider wordt in de strijd om het roze.

Giro d'Italia | Remco Evenepoel pakt roze trui weer over na nipte zege in tijdrit

Evenepoel kende een, voor zijn doen, slecht weekend in de Giro door op zaterdag bergop zo’n veertien seconden te verliezen, waarna hij in de tijdrit niet bepaald terugsloeg. De Belg won weliswaar de etappe, maar waar werd verwacht dat hij met minuten zou strooien, bleef het bij een seconde.
Hij ging als een raket van start, maar na het eerste tussenpunt werd het er niet beter meer op. Eerder slechter. De opgebouwde marge verdween weer en eenmaal over de streep oogde Evenepoel flink vermoeid. Het was duidelijk dat hij diep was gegaan, maar het leek alsof er meer speelde.
picture

Giro d’Italia | “Het is geen PlayStation-spel” – Remco Evenepoel over minieme tijdswinst

Routinecontrole

Het kan natuurlijk prima zijn dat Evenepoels blessures zwaarder waren dan het leek, maar ook covid kan een verklaring zijn. En covid waart weer rond in het peloton. Jumbo-Visma kan erover meepraten met de nodige mutaties vlak voor de start, Soudal-QuickStep wordt tijdens de koers keihard getroffen.
“Met zwaar gemoed moet ik meedelen dat ik de Giro verlaat. Dit als gevolg van een positieve covidtest. Het was een routinecontrole, maar helaas was het resultaat positief”, reageert Evenepoel via zijn social media-kanalen. “Ik kijk terug op een zeer speciale ervaring.”
“Ik had er onwijs veel zin in om de komende twee weken om de roze trui te strijden. Ik kan mijn ploeg en mijn teamgenoten niet genoeg bedanken voor alle opofferingen die de afgelopen tijd zijn gedaan ter voorbereiding. Ondanks alles ben ik trots op mijn twee ritzeges en vier roze truien.”
picture

Giro d’Italia | “Ik heb het slecht ingedeeld” – Remco Evenepoel viel stil, maar won toch de tijdrit

Stand van zaken klassement Giro d’Italia zonder Evenepoel

1. Geraint Thomas 34:34:27
2. Primoz Roglic +0:02
3. Tao Geoghehan Hart +0:05

WAAR KIJK JE?

Roglic versus Evenepoel wordt Roglic vs INEOS-Grenadiers dat wordt vertegenwoordigd door Geraint Thomas en Tao Geoghegan Hart! Mis geen seconde van dit duel in de Giro d’Italia via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie