Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | “Ik vind het echt jammer” – Bobbie Traksel niet eens met Thymen Arensman die knecht voor Geraint Thomas

Matthijs Klerkx

Geupdate 22/05/2024 om 18:36 GMT+2

Een opmerkelijk gezicht in de finale van de zeventiende etappe van de Giro d’Italia van Selva di Val Gardena richting de Passo Brocon: op de slotklim zette Thymen Arensman, de nummer zes in het klassement en dichtste belager van Antonio Tiberi voor de witte trui, zich op kop voor de comfortabel als derde staande Geraint Thomas. Dat gaf stof tot nadenken in Kop over Kop in de Giro.

Giro d’Italia | “Ik vind het echt jammer” – Traksel niet eens met Arensman die knecht voor Thomas

De hele dag hadden ze de kopposities niet ingenomen, maar op de slotklim kwam het rood en zwart toch naar voren in functie van klassementsman Geraint Thomas. “Dat is toch een beetje hun vaste tactiek denk ik”, aldus Jip in Kop over Kop. “Het heft in handen nemen, een eigen tempo hanteren dat goed is voor Thomas. Dat doen ze uit veiligheid voor hem, het is typisch INEOS.”
Bobbie vond dat na de kopbeurt van Jhonatan Narváez, Thymen Arensman zijn werk goed deed. “Hij rijdt het echt uit elkaar. Ook al is dit niet het vuurwerk dat we hadden gehoopt, het is een beetje op de manier van INEOS: op wattages naar boven rijden, proberen de wedstrijd hard te maken en daarmee zo veel mogelijk concurrenten in moeilijkheden te brengen.”
Dat was in dit geval Ben O’Connor, die op de vierde plaats stond met een minuut achterstand op Thomas. “Dat zijn signalen die je eerder in de wedstrijd al hebt gezien en waarvan je dan denkt: die moeten we op achterstand rijden”, zo stelde Traksel.
picture

Giro d'Italia | Arensman: "Als G mij nodig heeft, om welke reden ook, dan zal ik op 'm wachten."

Tiberi trekt door

“Vervolgens kon Thomas ook goed reageren op de versnelling van (Daniel Felipe) Martínez”, pikte Van den Bos in. “Thomas rijdt eigenlijk een heel goede laatste beklimming. Dan gaat (Tadej) Pogacar er vandoor en het is niet normaal hoe makkelijk dat eruit ziet.” Volgens Bobbie zag Thomas al snel in dat het geen zin had daar achteraan te gaan.
Even later moest Arensman na zijn geleverde werk passen. “Tiberi heeft dat door en rijdt dan een zo hoog mogelijk tempo, zodat Arensman toch wel tijd verliest en Tiberi zelf goede zaken doet voor de witte trui”, merkte Jip op.
picture

Giro d’Italia | Jonge Duitser Steinhauser krijgt wel de zege(n) van Pogacar

Kiezen tussen prijzen

Presentator Bas van Mulken greep even terug naar het interview voor de start van de etappe van de Welshe kopman. Die was het niet eens met de keuze van INEOS om Arensman een dag eerder op de Monte Pana voor eigen succes te laten rijden. “Maar ik denk dat Arensman zijn werk vandaag goed doet en dat hij gister ook de boel niet heeft geflikt”, probeerde Jip dat brandje te blussen. “Verder is het geen groot probleem.”
Toch moest Bobbie zijn teleurstelling nog even kwijt. “Ik vind het ook wel jammer hoor. INEOS kan hier gaan voor een podium, maar de witte trui winnen vind ik ook echt een prijs. Ik vind het jammer dat ze die dan vandaag aan de kant zetten.”
picture

Giro d'Italia | "Nee" - Geraint Thomas is duidelijk, wat hem betreft was Arensman bij 'm gebleven

Waar kijk je?

Niets lijkt Tadej Pogacar nog in de weg te staan om de 107de Giro d'Italia te winnen. De Sloveen lijkt vanaf Oropa tot aan Rome La Maglia Rosa te gaan dragen, wie wint er in de slotweek? Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of Pogacar inderdaad zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel